Eski CHP Genel Başkanı Kemal KılıçdaroğluKısa Dalga'dan Günel Cantak'ın sorularına yanıt verdi. 

 Kılıçdaroğlu, 2023 Cumhurbaşkanlığı seçim yenilgisinine ilişkin, "Elimden gelen çabayı göstermeye özen gösterdim. Ancak Erdoğan ve yandaşlarının hazırladığı montaj videoları ciddiye almadık. Bu videolar kırsal kesimde etkili oldu" dedi. Ayrıca, bu sahte videoların daha sonra eleştirilmemesine de dikkat çekti.

Kılıçdaroğlu, danışmanları hakkında yapılan eleştirilerin ise önyargılı olduğunu belirtti. "Danışmanlar iki gruptan oluşuyordu: Kamu görevlileri ve gönüllü çalışanlar. Tartışma konusu olan gönüllülerdi, ama asıl amaç beni yıpratmaktı" diye konuştu.

Meral Akşener değerlendirmesi

İYİ Parti lideri Meral Akşener’in Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde görülmesine dair yorumda bulunan Kılıçdaroğlu, "Şaşırmadım. Bu topraklarda ihaneti görebiliyoruz" dedi. Akşener’in Saray ile yakınlaşmasının beklenmedik olmadığını ifade etti.

"Seçimden kaçamaz"

Kılıçdaroğlu, mevcut ekonomi politikasını eleştirerek, "Ortada bir istikrar programı yok, sadece yüksek faizle sıcak para çekiliyor" dedi. Erken seçim beklentisini dile getiren Kılıçdaroğlu, "Erdoğan yerel seçimlerde yenildi, toplumsal desteği kaybetti. Seçimden kaçamaz" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu, eski CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile görüştü İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu, eski CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile görüştü

Yeni genel başkanlık hedefi

Yeniden genel başkanlık hedefi olup olmadığı sorulan Kılıçdaroğlu, "Siyasi yaşamım boyunca genel başkan olacağım diye ortaya çıkmadım" diyerek bu konuda net bir mesaj vermedi.

Editör: Erva Gün