Özel'den 'normalleşme' açıklaması: Gerekli görürsem Erdoğan ile bir daha konuşurum Özel'den 'normalleşme' açıklaması: Gerekli görürsem Erdoğan ile bir daha konuşurum

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “CHP, tarihsel kimliğine uygun olarak görevini yerine getirmelidir. Emperyal güçler, bunu engellemek istiyorlar. Yeni bir süreci inşa etmeliyiz” dedi. 

Kılıçdaroğlu, İstanbul’da TUSGİD‘in (Tuncelili Sanayici İş İnsanları Derneği) Kadıköy’de düzenlediği “siyaset ve ekonomi” konulu panele katıldı.

Panelde yaptığı konuşmada, milliyetçiliği bir refah ekonomisi kurmak yolunda ortaya koymanın doğru olacağını vurgulayan Kılıçdaroğlu, “refah milliyetçiliği” kavramını kullandı.

Öte yandan, TUSGİD Başkanı Cem Haydar Bektaş'ın yönettiği panelde, parti içi meselelerle ilgili soru sorulmaması rica edildi. Bir grup katılımcı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeniden genel başkan olması talebini dile getirirken, Kılıçdaroğlu adaylık soruların yanıt vermedi.

"Soygun düzeninin zemini hazırlanıyor"

Sosyal hukuk devleti anlayışının tamamen ortadan kalktığına dikkat çeken Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

“205 milyar dolar Kamu-Özel İşbirliği adı altında ihale yoluyla benim 5’li çete dediğim kişilere verildi. Bu fatura çok ağır. Alt gelir gruplarından, yoksul kesimden bir avuç üst gelir grubuna gelir transferi yapılıyor. Bu tam bir soygun düzenidir. Yine Kur Korumalı Mevduat adı altında da 1,1 milyar lira zengin kesime aktarıldı. Saray devleti aracılığıyla bu tür bir soygun düzeninin zemini hazırlanıyor."

Editör: Esin Özdemir