Irak'ın Kerkük Vilayet Meclisi'nde dün yapılan seçimde, KYB'li (Kürdistan Yurtseverler Birliği) Rebvar Taha vali olarak, Arap üye Muhammed Hafız ise meclis başkanı olarak seçildi. Seçim, Bağdat'ta bir otelde gerçekleşti ve toplam 16 üyeden sadece 9'u katıldı. Seçimde, 5 KYB'li, 3 Arap ve 1 Hristiyan üye oy kullandı.

Türkiye'nin konuyla ilgili gelişmeleri yakından takip ettiğini belirten üst düzey bir yetkili, Türkmenler, Kürt Demokrat Partisi (KDP) ve diğer Arap üyelerin katılımı olmadan yapılan bu seçimin Kerkük'te toplumsal barışa hizmet etmeyeceğini vurguladı. Yetkili, bu sürecin, Kerkük'teki bütün toplulukları temsil etmekten uzak olduğunu ve kararların hukuki geçerliliğinin sorgulanması gerektiğini belirtti.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Portekiz'in Ankara Büyükelçisi Pina'yı kabul etti TBMM Başkanı Kurtulmuş, Portekiz'in Ankara Büyükelçisi Pina'yı kabul etti

Ankara, PKK ve diğer terör örgütlerinin Kerkük'te barınmasına izin verilmemesi ve Türkmenler de dahil olmak üzere tüm yerel unsurların temsil edildiği bir yönetim kurulması yönündeki hassasiyetini bir kez daha dile getirdi.

Editör: Erva Gün