Haber Merkezi - Mistik ve geleneksel müziğin 432 Hz frekansında kaydedilmiş özel bir deneyim albümü olan "Ghalandar" ile dikkatleri üzerine çeken meditasyon ve daf ustası Mareechi Asu, bu kez “kemençe” ve “daf”ı buluşturduğu "Hayale Mest"i  3 Kasım'da Viya Müzik etiketiyle dinleyicilerle bir araya getiriyor.

Hayale Mest Kapak

İran’ın büyük müzik üstatları Mohammad Reza Shajarian, Mohammad Reza Lotfi ve Parviz Meshkatian’a ithaf edilen Hayale Mest toplamda 6 parçadan oluşuyor. Kemençe ve dafın doğaçlaması olan albüm; Shoushtari, Abuata ve Dashti adlı üç farklı makamda kaydedildi. Geleneksel İran müziği ile modern unsurları ustaca birleştiren Mehrdad Nasehi ve Mareechi Asu dinleyicilerini "kemençe" ve "daf"ın büyülü dünyasına davet ediyor.

Mehrdad Nasehi & Mareechi Asu

"Kutsal İşgal" belgeseline Saraybosna'daki festivalde "En İyi Belgesel ve Program Ödülü" verildi "Kutsal İşgal" belgeseline Saraybosna'daki festivalde "En İyi Belgesel ve Program Ödülü" verildi

Mehrdad Nasehi (Kemençe): Mehrdad Nasehi, Kemençe konusundaki büyük yeteneğiyle tanınan bir ustadır. Müzik kariyeri boyunca, birçok ünlü müzik ustasıyla işbirliği yapmış ve İran müziğinin gelişimine önemli katkılarda bulunmuştur. Üstad Mohhamd Reza Shajarian, Üstad Hossein Alizadeh, Üstad Mohhamd Reza Lotfi ve Üstad Majid Derakhshani gibi isimlerle bir araya gelmiştir. Nasehi'nin Kemançeh becerisi, İran müziğinin geleneksel ve modern yönlerini ustalıkla birleştirir.

Mareechi Asu (Daf): Mareechi Asu, Daf enstrümanını ustaca kullanmasıyla tanınan bir Meditasyon ve Daf ustadıdır. Daf, İran müziğinin ritmik yönünü vurgular ve meditasyonla birleştirilen mistik bir coşku sağlar. Asu, birçok farklı müzik albümünde Daf çalmış ve çeşitli gruplarla konserler vermiştir.
Mehrdad Nasehi

Editör: Deniz Ali Tatar