Ekonomi

Kemalpaşalı esnaf: Müşteriler fiyatların Gürcistan’daki fiyatlarla aynı olduğundan bahsediyor

Artvin'in Kemalpaşa ilçesinde esnaf, satışların düşük olmasından yakındı. Gürcü vatandaşların alışverişe gelmemesi nedeniyle zor günler geçirdiklerini ve işlerinin durgun olduğunu söyleyen esnaf Fatih Ayaydın, "Bize gelen müşteri buradaki fiyatla Gürcistan’daki fiyatların aynı olduğundan bahsediyor” dedi.

Abone Ol

Haber Merkezi - Türkiye'nin Gürcistan sınır kapısında bulunan Artvin'in Kemalpaşa ilçesinde esnaf, Gürcü vatandaşların alışverişe gelmemesi nedeniyle zor günler geçirdiklerini ve işlerinin durgun olduğunu söyledi. 

Gürcistan'da çok fazla Türk mağazası açıldığını belirten esnaf Fatih Ayaydın, “İşlerimiz bayağı durgun ve sakin. Gürcistan'da Türk mağazaları bayağı açıldı, açılıyor artı Çin'den içeriye konteynerlerle çok ucuz mallar gidiyor. Bize gelen müşteri buradaki fiyatla Gürcistan’daki fiyatların aynı olduğundan bahsediyor” dedi.

ANKA'dan Uğur İstanbullu'nun haberine göre, geçen seneye oranla satışların düşük olduğunu ekleyen Ayaydın, şu ifadeleri kullandı:

"İşlerimiz bayağı durgun ve sakin. Gürcistan'da Türk mağazaları bayağı açıldı, açılıyor artı Çin'den içeriye konteynerlerle çok ucuz mallar gidiyor. Bize gelen müşteri buradaki fiyatla Gürcistan’daki fiyatların aynı olduğundan bahsediyor. İçeriye çok ucuz ürünler içeri gittiği için özellikle Çin’den mesela biz valizde satıyoruz ve konteynerlerle Çin'den Gürcistan'a valiz gittiğini ve çokta ucuz fiyatla gitmesi bizleri bayağı etkiliyor. Geçen seneyle oranla bu sene işler bayağı düşük. İşte okulların kapanmasından sonra bakalım belki turistler ve gelen gidenlerle bir hareketlilik olur yani."