Haber Merkezi - Elazığ’ın Keban ilçesinde yaşayan vatandaşlar, balık fabrikası atıklarının herhangi bir arıtmadan geçirilmeden Keban Deresi’ne akıtıldığını ileri sürdü. Esnaf Murat Doğan, atıkların dereyi kirlettiğini söyleyerek, “Bu katliamın bir an önce durdurulmasını istiyoruz" dedi.

ANKA'dan Serra Taylan'ın haberine göre,  Keban'da yaşayan Doğan, ilçede alabalık üretim tesislerinin atıklarının herhangi bir arıtmadan geçmeden Keban Deresi’ne akıtıldığını iddia etti.

Keban Deresi’ne akan atıkların dereyi kirlettiğini ve çevre sağlığını tehdit ettiğini belirten Doğan, şu ifadeleri kullandı: 

"Geçen yıl atıkların dereye akıtılması konusunda Kebanlı vatandaşlar olarak çok mücadele verdik. Yetkililerden sorunu çözmelerini istiyoruz. Keban'daki barajdan sonra akan derenin oradayız. Eskiden Keban Deresi'nin suyu berrak ve içilebilir durumdaydı. Ama maalesef şu anda alabalık fabrikasının suya vermiş olduğu rezilliği görüyorsunuz. Gelen balık pislikleri, kimyasallar suyumuzu kirletti. Geçen yıl bu konuda epey mücadele bu konuda ettik. Sayın milletvekillerimiz Erol Keleş, Rıdvan Nazırlı , Ejder Açıkkapı hepsi, fabrikaya arıtma yapılacağı, kokunun giderileceğine dair söz verdiler. Bizlerle AK Parti İlçe Başkanımız da mücadele etti. Arkamızda durdu. Ama milletvekillerimiz ne yazık ki verdikleri sözleri yerine getirmediler. Şu anda kendilerinden bu katliamın bir an önce durdurulmasını istiyoruz. Arıtma mı yapılıyor, fabrika mı kaldırılıyor. Ama şu anda Keban’ı temizlesinler. Yetkilileri göreve çağırıyorum." 

Meteoroloji'den şiddetli yağış uyarısı Meteoroloji'den şiddetli yağış uyarısı

Editör: Haber Merkezi