Amasya'da yaralı kızıl şahin korumaya alındı Amasya'da yaralı kızıl şahin korumaya alındı

asfasgfasfCEMRE POLAT/ANKARA - Cumhuriyetimizin ve Ankara’nın başkent oluşunun 100’üncü yıldönümü, Ankara’da coşkulu programlarla kutlanmaya devam ediyor. Çankaya Belediyesi, Kavaklıderem Derneği, Sevda-Cenap And Müzik Vakfı, Bahçelievler Derneği, Çankaya Belediyesi Kent Konseyi ve Çiğdemim Derneği iş birliğinde düzenlenen etkinlik programı, Kavaklıderem Derneği’nin öncülüğüyle Karum Alışveriş Merkezi’nde düzenlenen kutlama etkinliği ile başladı. 
Kavaklıdere gönüllüsü ressamlar tarafından açılan resim sergisiyle başlayan kutlama programı, TED Ankara Koleji Halk Dansları Topluluğu’nun folklor gösterisi ve Sevda-Cenap And Müzik Vakfı’nın Ankara Çoksesli Korosu ile başkentlilere coşkulu bir akşam yaşattı. 
Kavaklıdere Gönüllüsü 15 resim sanatçısı tarafından oluşturulan serginin açılışına eski Adalet Bakanlarından Hikmet Sami Türk ve Ankara Kent Konseyi Kale Meclisi Başkanı Şevket Bülend Yahnici de katıldı.
Sergi açılışından sonra Karum AVM önünde kurulan sahnede dans ve müzik gösterileri gerçekleştirildi. Herkese Türk bayrakları dağıtıldı. Atatürk ve kahramanlarımız için saygı duruşu yapılmasının ardından gür sesle istiklal marşımız okundu.
Ankara TED Koleji Halk Dansları Topluluğu’nun folklor gösterisi izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı. Birçok yörenin oyunlarını sergileyen ekibin gösterisinin ardından Sevda Cenap And Müzik Vakfı Ankara Çoksesli korosu sahne aldı. Şef Nilgün Tuzkaya yönetimindeki koronun seslendirdiği eserler ilgiyle dinlendi. Ankara’nın Başkent oluşunun 100. yılının Kavaklıdere kutlamaları, DJ Karagöz Gürkan’ın performansı ile sona erdi.
Sevda Cenap And Müzik KorosuÇankaya Mahalle Şenlikleri kapsamında düzenlenen etkinlik programı, 29 Ekim Pazar gününe kadar çeşitli söyleşiler, konserler, geziler ve şenlikler ile devam edecek. Ankara halkı, Cumhuriyetin ve başkentin özel yılını özel etkinliklerle kutlayacak. 
Yurtkuran, “100’üncü yılımızı kutlamak bizim için bir onur”
Etkinliğin açılış gününde program hakkında bilgi veren Kavaklıderem Dernek Başkanı Halil Yurtkuran, “Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı nedeniyle Kavaklıderem Derneği olarak bir etkinlik düzenlemek istedik. Bunun için Ankara Kent Konseyi, Çankaya Belediyesi, Sevda Cenap And Vakfı ve Karum AVM iş birliği ile bir etkinlik düzenledik. Önümüzdeki günlerde de sanatsal faaliyetlere ağırlık verdiğimiz kapsamlı etkinlikler yapmaya devam edeceğiz. Yüzüncü yılımızı kutlamak bizim için gurur verici. Bu özel yılda Ankaralılarla bir arada olmak istiyoruz” diye konuştu. 

Editör: Ramazan Atabey