Erdoğan, Recai Kutan'ın cenaze törenine katıldı Erdoğan, Recai Kutan'ın cenaze törenine katıldı

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde Gaziantep’in Nurdağı ilçesi Başpınar Mahallesi’nde bulunan Kavak Apartmanı da yıkıldı. İlk 3 katının üzerine çöken apartmanda 26 kişi yaşamını yitirdi.

İslahiye Cumhuriyet Başsavcılığı, iddianamede dönemin AK Partili Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak, Mustafa Türkmen, Serdar Çelebi Köse, Fatma Doğan, Mine Seçkin Sever ve Ömer Faruk Özkaplan hakkında, "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan 22 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası talep etti.

Mahkeme heyeti yedinci duruşmada, Ökkeş Kavak ve Mustafa Türkmen'in tutukluluk hallerinin devamına, diğer sanıklardan şantiye şefi Serdar Çelebi Köse hakkında yakalama kararı çıkartılmasına hükmederek duruşmayı 9 Ekim 2024 tarihine ertelemişti.

"Biz kaybettiğimiz 26 canımız için adalet istiyoruz"

ANKA Haber Ajansı'ndan Mehmet Oflaz'ın haberine göre, Kavak Apartmanı'nda yakınlarını kaybedenlerin aileleri şöyle konuştu;

 "Bildiğimiz kadarıyla firari şantiye şefi hâlâ yakalanmadı. Ki kendisi ilk sorgusunda 'ruhsatta imzam var ama Nurdağı'na gelmedim. Bina nerede bilmiyorum' diye çok önemli bir ifade vermişti. Ona rağmen tahliye ettiler ve şahıs kaçtı. Yarınki duruşmada onun dosyasını ayırıp, diğerlerine cezayı verebilirler mi emin değiliz. Biz kaybettiğimiz 26 canımız için adalet istiyoruz. Tüm sorumluların olası kastla yargılanmasını istiyoruz" 

Editör: Nur Yıldız