Genel

Katar’da araba çarpan Türk öğretmenin ailesi adli destek alamadığını iddia etti

Görev yaptığı Katar'da trafik kazası geçiren Sevda Bağatur'un ailesi, sanığa yeterli cezanın verilmediğini, diplomatik misyonların kendilerine yeterince sahip çıkmadığını iddia etti.

Abone Ol

Katar’da öğretmenlik yapan Sevda Bağatur, geçtiğimiz yıl göreve başladığı Türk Okulu yakınlarında bir trafik kazası geçirdi. Bakhit Saed B. S. Khowar isimli Katarlı sürücünün çarpması sonucu ağır yaralanan Bağatur, beyin kanaması geçirerek uzun süreli tedavi sürecine girdi. Khowar ise 5 bin riyal (yaklaşık 46.5 bin TL) kefalet ödeyerek serbest bırakıldı ve sonrasında mahkeme tarafından 9 bin riyale mahkum edildi.

BirGün'ün haberine göre, Bağatur ailesi, kızlarının tedavi sürecinde yeterli destek alamadıklarını ve Türkiye’nin Doha Büyükelçiliği (AKP’li Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu’nun kardeşi olan Büyükelçi Mustafa Göksu) ile MEB Doha Eğitim Müşaviri Mustafa Adaş’ın kendilerine yeterli bilgi ve destek sağlamadığını ileri sürdü.

Ailenin dile getirdiği diğer iddialar arasında, büyükelçilik personelinin Khowar ailesinin para teklifine aracılık etmesi ve öğretmenin çalıştığı okul müdürü tarafından diğer öğretmenlere aileye destek olmamaları yönünde talimat verilmesi bulunuyor.

Bağatur’un tedavisi halen İstanbul’da devam ederken, Katar Büyükelçiliği ve Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalarda, öğretmenin sağlık durumunun düzenli olarak takip edildiği ve adli sürecin yakından izlendiği belirtildi. Ancak aile, yeterli hukuki ve diplomatik destek sağlanmadığını öne sürdü. Katar mahkemeleri, sanık Khowar'ın trafik kurallarına aykırı davrandığını ve kazaya sebebiyet verdiğini tespit etse de, hapis cezası verilmeden para cezasıyla yetindi.