Haber Merkezi Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Telegram hesaplarından, Gazze’de tünel bulan İsrail güçlerine, "Geç geldiniz, görev tamamlandı" mesajını içeren bir video paylaştı.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ve İsrail askerlerinin Gazze’deki bir tünelde gezmesi ve askerlerin Gallant’a bilgi vermesiyle başlayan video, Filistinli direnişçilerin 7 Ekim’de başlattığı Aksa Tufanı isimli saldırıya ve esir alınan İsrailli askerlere ilişkin görüntülerle devam ediyor.

Söz konusu videonun sonunda ise Gazze’nin kuzeyinde bulunan tünelin kullanım amacına işaret edilerek Arapça, İbranice ve İngilizce "Geç geldiniz, görev tamamlandı" mesajı yer alıyor.

İsrail güçleri, dün, Gazze Şeridi'nin kuzeyinde Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'nın 400 metre yakınında 4 kilometreden uzun, en derin noktası 50 metreye ulaşan bir tünel bulunduğunu bildirmişti.

Öte yandan, bulunan tünelden İsrail askerlerine saldırılar düzenlendiği kaydedilen açıklamada, tünelin İsrail'e kadar uzanmadığı bilgisi yer almıştı. 

Erdoğan: Netanyahu'nun Mısır'a yönelik ithamlarını reddediyoruz Erdoğan: Netanyahu'nun Mısır'a yönelik ithamlarını reddediyoruz

Editör: Esin Özdemir