Haber Merkezi - Kirman’da, Süleymani'nin kabrinin de bulunduğu mezarlığa giden yolda gerçekleşen patlamanın kapsamı ya da nedenine ilişkin detay paylaşılmazken yayınlanan görüntülerde anma etkinliğine katılanların kaçıştığı ve ambulansların olay yerine gittiği görülüyor.

Joe Biden: İsrail-Filistin savaşının sona erme zamanı geldi Joe Biden: İsrail-Filistin savaşının sona erme zamanı geldi

Çok sayıda ölü ve yaralı var

Yetkililer tarafından yapılan açıklamada bölgede en az bin 300 kişinin olduğu bilgisi verildi.

Yaklaşık 10 dakika arayla meydana gelen iki patlamada, ilk belirlemelere göre en az 50 kişi hayatını kaybetti onlarca kişi yaralandı.

Yarı resmi Nournews, 'mezarlığa giden yolda çok sayıda gaz kapsülünün patladığını' bildirdi. İran devlet medyası ise yerel bir yetkilinin, "Patlamaların gaz tüplerinden mi yoksa terör saldırısından mı kaynaklandığını henüz bilmiyoruz." dediğini aktardı.

Kerman eyaletinden Kızılay yetkilisi Reza Fallah, "Acil müdahale ekiplerimiz yaralıları tahliye ediyor. Ancak yolları tıkayan büyük bir kalabalık var." ifadelerini kullandı.

Kasım Süleymani, 3 Ocak 2020'de, ABD'nin İHA'lar ile Bağdat Uluslararası Havalimanı'na düzenlemiş olduğu suikast sonucunda ölmüştü.

Geçtiğimiz günlerde Süleymani'nin halefi Seyyid Razi Musavi de İsrail tarafından düzenlenen hava saldırısında öldürülmüştü.

Editör: Haber Merkezi