Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Ulaş Karasu, kamunun kasasından milyonlarca lira harcanarak yapılan 'atıl durumdaki' havaalanlarına dikkat çekti. Havaalanlarının adeta sinek avladığını belirten Karasu, "Bu yıl hiçbir yolcunun ayak basmadığı Balıkesir Havaalanı’nda şimdi yeni bir onarım ihalesi yapacak” dedi.

CHP'li Karasu, Uşak, Çanakkale Gökçeada ve Balıkesir Merkez havalimanlarına işaret ederek, her gün onlarca personelin görev yapmayı sürdürdüğünü; yolcuların gitmediği, tarifeli uçakların inip-kalkmadığı havalimanları giderlerinin devletin kasasından karşılandığını kaydetti.

"Giderler, devletin kasasından karşılanmaya devam ediyor"

İstanbul'da İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi İstanbul'da İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi

Öte yandan, bunlar arasındaki Balıkesir Merkez Havaalanı’na haziran ayında yeni bir “onarım” ihalesi yapılacağını belirten Karasu, şu ifadeleri kullandı: 

''Ama bir de devletin kasasından milyonlarca lira harcanarak yapılan ama yıllardır atıl durumda kalan Uşak, Çanakkale Gökçeada ve Balıkesir Merkez havalimanları var. Bu havalimanları kuş uçmaz kervan geçmez atasözünü bize hatırlatıyor. Bu havaalanlarının durumu dahi tasarruf tedbirlerinden söz eden iktidarın, kamunun milyonlarca lira parasının nerelere nasıl harcadığının açık bir göstergesi aslında. Bir de yolcu inmeyen bu havalimanlarında teknik uzmanından güvenliğe kadar personel görev yapmaya devam ediyor. Yolcuların gitmediği, tarifeli uçakların inip-kalmadığı bu havalimanlarının giderleri devletin kasasından karşılanmaya devam ediyor.''

Editör: Esin Özdemir