Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Ulaş Karasu, Hatay'da yaşanan ulaşım sorunlarına dikkat çekti. Hatay'ın 22 yıllık Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) iktidarı döneminde sürekli üvey evlat muamelesi gördüğünü belirten Karasu, "Depremde de bunun mağduriyetleri yaşandı. İstanbul'dan İskenderun'a kadar bitmiş otoyol ne yazık ki 30 kilometrelik Antakya'ya getirilmemiştir" dedi. 

ANKA'dan Burcu Özkaya Günaydın'ın haberine göre, Karasu, bir dizi ziyaret için geldiği Hatay'da şehrin genel durumuna ilişkin CHP Hatay İl Örgütü’nde basın açıklaması yaptı.

11 ay sonra yeniden Hatay'a geldiğini ve bölgedeki sorunların sorunların sürdüğünü vurgulayan Karasu, binlerce vatandaşın konteyner kentlerde yaşamaya devam ettiğini söyledi.

Öte yandan, Hatay'ın toz bulutundan kurtulamadığını ekleyen Karasu, şu ifadeleri kullandı:

"Biz ilk ihaleler başladığında çağrı yapmıştık buyurun gelin deprem bölgesiyle ilgili ihale süreci hızlandıralım, ihale süreci şeffaf olsun, vatandaşlarımızın lehine sonuçlansın diye. Enkeazından bu firmalara ödedikleri tutarların ciddi bir tutarını vatandaşlara ödeseler vatandaşlarımız kendileri yerinde dönüşümü gerçekleştirebilecekler. Bir deprem konutu 6.5 milyon TL'ye yapılıyor ama vatandaşa 750 bin TL'si kredi olmak üzere 1.5 milyon TL veriliyor. Depremzedeye ödeneği 3 milyona çıkarın, isteyen kendi evini yapsın."

Erdoğan ve Barzani IKYB ile işbirliğini ele aldı Erdoğan ve Barzani IKYB ile işbirliğini ele aldı

Editör: Esin Özdemir