DS Automobiles'ten temmuz ayına özel fırsatlar DS Automobiles'ten temmuz ayına özel fırsatlar

Geçtiğimiz hafta Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından açıklanan ve 500 milyon dolar kayıtlı sermaye ile kuruluşu duyurulan Türk Yatırım Fonu’nun Türk devletleri arasında ekonomik ve ticari ilişkileri geliştirmesi beklenirken, CHP’den de  konu hakkında açıklama yapıldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada AKP’nin milletin ihtiyaçlarını gözetmeyen politikalarını eleştirdi. Karabat, “Enflasyon sorunu çıkmaz bir hal almaya devam ediyor. Mehmet Şimşek’in gündeminde ise fonlar yer alıyor.” dedi.

Karabat: "Fonlar denetlenmiyor, kaynaklar belirsiz"

Karabat, “TYF’ye hangi kaynaktan sermaye aktarıldı? Payımıza en az 100 milyon dolar düştüğü ifade ediliyor. Yani 3,2 milyar TL. Memurların servislerini kaldırınca sağlanacak tasarruftan daha fazla bir bedelden söz ediyoruz. Bunu, milletimiz adına sorgulamak zorundayız" diyerek, fonlara ilişkin en önemli sorunun denetimsizlik olduğunu söyledi.

Fonların, devletlerin himayesinde uluslararası piyasalardan milyarlarca dolarlık borçlanma yaptığını da söyleyen Karabat Türkiye Varlık Fonu’nu hatırlatarak; “Türkiye Varlık Fonu kuruldu ve bu fon denetiminden kaçırılıyor. Sözde TVF ile de yatırımlar artacaktı ama AKP’lilere ikinci maaş sağlamaktan öteye gidemiyor.” dedi.

Editör: Deniz Ali Tatar