Eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, suç örgütünün lideri olduğu iddiasıyla tutuklanan Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında gizli tanık Serdar Sertçelik’in ifadelerinin tutarsız olduğunu belirterek, “Amaç İçişleri Bakanı’nı görevden aldırmak ya da gözdağı vererek belirli sınırlar içinde kalmalarını sağlamak” yorumunda bulundu. 

Sözcü’den Saygı Öztürk’e konuşan Sadettin Tantan, Ayhan Bora Kaplan suç örgütü ile ilgili olarak yapılan yorumlarla Emniyet Teşkilatı’nın yıpratıldığını belirtti.  “Mensubu olmaktan onur duyduğum emniyet teşkilatımızın, siyasi tartışmalara alet edilmesi hepimizi derinden yaramaktadır. Emniyet teşkilatının siyasi tartışmalardan uzak tutularak görevini icra etmesi sağlanmalı ve görev başındakilerin yıpratılmaması, hukuka uygun olarak suç ve suçlu ile mücadelesine herkesin destek vermesi birincil öncelik olmalı” diyen Tantan, “Aksi tutum ve davranışların hepsi Emniyet Teşkilatı’nı yıpratır. Bu nedenle siyasetçilerin söylem, tutum ve davranışlarıyla Emniyet Teşkilatı’nı yıpratmamaları gerekmektedir” sözlerini kullandı.

Bakanlıktan Tavşantepe Köyü'ndeki çocuklara ilişkin ön rapor! Bakanlıktan Tavşantepe Köyü'ndeki çocuklara ilişkin ön rapor!

Tantan, görevlilerin hatası olsa da bilinçsizce iddia edildiği gibi bu olayda hükümete komplo ve kanunsuz dinlemeler yapıldığı, baskılarla kişilerin operasyonlara monte edilmeye çalışıldığı iddiaları tutarsızdır” dedi.

Tantan, “Esas şaşırtıcı olan firari bir örgüt mensubunun söylediklerini, yıpratmaya yönelik bu kadar tutarsız iddiaları aklı başında sanılan kurum ve kişilerin ciddiymiş gibi tekrarlamasıdır. Bu örgütün yatay örgütlenmesinin başarısıdır. Nihai hedef operasyonların boyutunun fazla yükseltmemesi için İçişleri Bakanı’dır. Amaç ya Ankara Emniyet Müdürü ve bakanı görevden almak ya da gözdağı vererek belirli sınırlar içinde kalmalarını sağlamaktır” diye tepki gösterdi

Editör: Ahmet Çağatay Bayraktar