Güncel

Kalıcı yaz saati önergesine Bakan Bayraktar'dan savunma

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut'un kalıcı yaz saatiyle ilgili soru önergesine "karanlıkta kalınan süre 64 saat azaldı" sözleriyle yanıt verdi.

Abone Ol

Haber Merkezi - 2018 yılında Berat Albayrak'ın bakanlığı döneminde uygulanmaya başlanan kalıcı yaz saati uygulaması tepki çekmeye devam ediyor. Son olarak CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, konuya ilişkin Bakan Bayraktar’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, kalıcı yaz saati uygulamasının kaldırılmasıyla ilgili önergeye verdiği yanıtta, uygulama ile yurttaşların "aydınlıktan daha fazla faydalandığını" ileri sürdü. 

Açıklamada şu sözlere yer verildi:

"Uygulama ile her mesai aralığı için karanlıkta kalınan sürenin eski uygulamaya göre 64 saat azaldığı ortaya koyulmuştur. Uygulama ile her mesai aralığı için karanlıkta kalınan sürenin eski uygulamaya göre 64 saat azaldığı ortaya koyulmuştur.

Akşam mesai ve okul çıkışlarına denk gelen karanlık zaman diliminin azaltıldığı tespit edilmiş olmakla birlikte, kış mevsimi etkisi ile gün içi aydınlık süreleri de düşünüldüğünde vatandaşlarımızın aydınlıktan daha çok fayda sağlayacağı ve havanın kararma saatlerinde önceki yıllara göre daha büyük tasarruf oranının elde edileceği öngörülmüştür" ifadelerini kullandı.