Genel

Kahramanmaraş'ta depremde sağlam kalan İMO binası yıkılmak isteniyor

İMO Adana Şube Başkanı Hıdır Çak: "Yol güzergahının değiştirilmesi gibi alternatif çözümler önerdik ancak olumlu yanıt alamadık."

Abone Ol

6 Şubat depremlerinden sağlam çıkan ve İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) binası, rezerv alan içinde kalması sebebiyle yıkılma riskiyle karşı karşıya. Oda yönetiminin Çevre, Şehir ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile yaptığı görüşmeler ise sonuçsuz kaldı.

BirGün'ü aktardığına göre, rezerv alan içinde kaldığı gerekçesiyle yıkılması planlanan bina için mühendisler, yapıyı korumak adına bir kampanya yürütüyor. İMO Adana Şube Başkanı Hıdır Çak, "Bakanlıkla yapılan görüşmeler sonucunda, binanın yıkılması gerektiği yönünde baskılar aldık. Yol güzergahının değiştirilmesi gibi alternatif çözümler önerdik ancak olumlu yanıt alamadık. Yıkımı engelleme şansımız kanuni olarak sınırlı ve bakanlık bize rezerv alan içinde yeni bir bina yapmayı teklif etti," diye belirtti.

Mühendisler, depremin hafızasını yaşatmak adına binanın en az bir katının müze olarak kullanılmasını önerdiklerini ancak bu önerinin de reddedildiğini aktardı.