DEM Parti'den emekliye destek: En düşük maaş 32 bin lira olmalı DEM Parti'den emekliye destek: En düşük maaş 32 bin lira olmalı
Haber Merkezi - Balık pişirirken kokusunun yayılmasını önleyen "Kağıtta Levrek" tarifi, şu anda arama motorlarında rekor kırıyor. Dün akşam Masterchef All Star yarışmasında yapılan 'Kağıtta Levrek'; lezzetli, hafif ve pratikliği sayesinde sıklıkla tercih ediliyor. Levrek, ülkemizde özellikle Akdeniz bölgesinde popüler bir balık türü olarak dikkat çekiyor. Ayrıca besleyici özelliği ve lezzetliyle balık severlerin vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Malzemeler: 2 adet levrek fileto 1/2 adet havuç 4 dal (çiçek) brokoli 4 dal (çiçek) karnabahar 3 adet cherry domates 1/2 adet kapya biber 1 adet küçük boy kırmızı soğan 2 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı tereyağ 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı beyaz sirke 1 çay kaşığı toz kişniş 1 çay kaşığı rezene tohumu 1/2 çay kaşığı karabiber 1/2 çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir) Tarif:
  1. Fırını 180°C (350°F) derecede önceden ısıtın.
  2. Levrek filetolarını yıkayıp kağıt havlu ile kurulayın. Daha sonra tuz ve karabiberle hafifçe marine edin.
  3. Limonun kabuğunu rendeleyin ve limonun yarısının suyunu sıkın.
  4. Bir kasede zeytinyağı, limon kabuğu rendesi, limon suyu ve isteğe bağlı olarak kekikleri karıştırın.
  5. Alüminyum folyo veya yağlı kağıt parçalarını hazırlayın. Her bir levrek filetosunu bir parçanın ortasına yerleştirin.
  6. Zeytinyağlı karışımı levrek filetolarının üzerine eşit şekilde paylaştırın.
  7. Folyo veya yağlı kağıdın kenarlarını kapatıp levrekleri güzelce sarın, böylece sızdırmaz bir paket elde edin.
  8. Levrek paketlerini fırın tepsisine yerleştirin ve önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dakika kadar pişirin. Pişirme süresi levrek filetolarının kalınlığına bağlı olarak değişebilir. Levrek eti beyazladığında ve kolayca çatalla ayrıldığında piştiğini görebilirsiniz.
  9. Pişirdikten sonra levrek paketlerini fırından çıkarın, paketleri dikkatlice açın ve servis tabağına alın.
  10. Üzerine taze maydanoz veya dereotu serperek sıcak olarak servis yapın.