Haber Merkezi - Türkiye İşçi Partisi (TİP), Türkiye Komünist Partisi'nin Kadıköy'de Fatih Mehmet Maçoğlu'nu belediye başkanı adayı göstermesi sonrasında kendi adaylarını göstereceklerini açıkladı.

“Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar” başlıklı medya konferansı Ankara'da başladı “Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar” başlıklı medya konferansı Ankara'da başladı

Duvar'dan Atilla Özsever'e konuşan TİP Genel Başkanı Erkan Baş, Maçoğlu adaylığı konusunda partileriyle iletişime geçilmediğini belirterek kendi adaylarını çıkarma nedenlerini açıkladı. 

Erkan Baş şunları kaydetti:

“Bize herhangi bir şey sorulmadı. Telefonla bile nezaketen görüşümüz alınmadı. Daha önce Hatay’ın Defne ilçesi belediye başkanlığı için de aynı şeyi yaptılar. Ön almak istiyorlar, Maçoğlu’na karşı değiliz ama yaptıkları hiç şık değil."

 "Kadıköy’de biz de kendi adayımızı çıkaracağız. Hafta sonu toplanacak olan Parti Meclisi’nde görüşüp adaylarımızı belirleyeceğiz”

Erkan Baş, partilerinin yerel seçim stratejisi olarak “AKP’nin kazanma ihtimali olmayan yerlerde demokratik bir yarış içinde olup kendi adaylarımızı çıkarabiliriz. AKP’nin güçlü olduğu yerlerde ise durumu değerlendirip farklı bir tavrımız olur” belirledi. 

Editör: Haber Merkezi