Kadıköy Belediyesi Karikatür Evi’nin geleneksel olarak her yıl düzenlediği Kadıköy Çizgi Festivali bu yıl beşinci kez düzenlenecek. 27-28-29 Eylül 13.00-21.00 saatleri arasında Yoğurtçu Parkı’nda gerçekleşecek festivalde birçok etkinlik düzenlenecek.

Festivalin açılış gününde, Çizgi Roman Okurları Derneği’nin düzenleyeceği imza günü usta çizerler Bülent Üstün ve Cengiz Üstün’ü okurlarıyla buluşturacak.

Bu yılki festivalin dikkat çeken önemli etkinliklerinden biri ise Belçika İstanbul Başkonsolosluğu ile birlikte düzenlenen “Çizgi Roman İle Belçika Turu” adlı sergi olacak. Çizgiseverler, bu sergide Belçika’nın önemli ve başarılı çizerlerinin eserlerini görme fırsatı bulacak. Ayrıca festivalde sergiler, söyleşiler ve atölyeler dışında film gösterimleri de yapılacak. Görsel bir şölen haline gelen bu etkinlikte Maltepe Üniversitesi Çizgi Film ve Animasyon Bölümü öğrencilerinin hazırladığı animasyon seçkisi, Canlandıranlar Derneği’nin Yetenek Kampı Seçkisi ve Üsküdar Üniversitesi Çizgi Film ve Animasyon Bölümü öğrencilerinin filmleri izleyicilerle buluşacak.

Her yıl kült filmlerin gösterildiği festivalde bu yıl, 3 gün boyunca yönetmen Robert Zemeckis'in Geleceğe Dönüş serisinin 3 filmi gösterilecek. Belediye Kültür Yayınları’nın yayımladığı yazar Melike İlgün’ün kaleminden çıkan 3 çocuk kitabı ve Karikatür Evi’nin katkıları ile hazırlanan “Sen de Karikatür Çizebilirsin” kitabı okurlarıyla buluşacak. Ayrıca 29 Eylül Pazar Saat 15.00’te Melike İlgün imza günü olacak.

İnisiyatifsizler Sanat Platformu'ndan Kültür Yolu'na "yol" tasvirleri! İnisiyatifsizler Sanat Platformu'ndan Kültür Yolu'na "yol" tasvirleri!

Suadiye, Caddebostan, Yeldeğirmeni, Hasanpaşa ve Erenköy semtleri olmak üzere İstanbul’un birçok sokağında duvar resimleri yaparak “Rakun” mahlaslı 27 yaşındaki Burak Yurdakul, geçen Nisan ayında hayatını kaybetmişti. Bu yılki Çizgi Festivali’nde genç yaşta hayatını kaybeden sanatçı için saygı duruşu niteliğinde bir sergi de düzenlenecek. Rakun’un arkadaşları ile birlikte hazırlanan bu sergi, aynı zamanda Karikatür Evi’nde sezonun ilk sergisi olarak devam edecek.

Mezat da düzenlenecek

Mezat etkinliği bu yıl da ilgililerini bir araya getirecek. Çizgi Roman Okurları Derneği’nin 29 Eylül Pazar günü düzenleyeceği mezat etkinliğinde koleksiyonerler saat 15.00’te buluşacak.

Editör: Ziya Burak Erol