Güncel

Kaçak işletilen maden ocağı kapanmasın diye Afgan işçinin cansız bedenini yaktılar

Yanmış halde bulunan cesedin, Zonguldak'taki kaçak ocaktaki kazayı gizlemek ve ocağın kapanmasını engellemek için öldükten sonra yakıldığı ortaya çıktı.

Abone Ol

Haber Merkezi - Zonguldak'ta kaçak maden ocağında çalışan Afganistan uyruklu Vezir Mohammed Nourtani'nin (50) ölümüne ilişkin iddianame ortaya çıktı. Yanmış cesedin, kaçak ocaktaki kazayı gizlemek ve ocağın kapanmasını engellemek için öldükten sonra yakıldığı bilgisinin yer aldığı iddianamede 3'ü tutuklu 6 sanık hakkında 'iştirak halinde kasten öldürme' suçundan müebbet hapis istemi ile dava açıldı.

10 Kasım'da Kırat Mahallesi Koca Osman Sokak'ta çevredekilerin yanan cesedi fark etmesi üzerine cesedin kaçak olarak işletilen maden ocağında çalışan 3 çocuk babası Afganistan uyruklu Vezir Mohammad Nourtani'ye ait olduğunu tespit edildi. 

Soruşturma kapsamında Nourtani'nin çalıştığı kaçak maden ocağı sahipleri Hakan Körnöş (46), Enver Gideroğlu (34) ve Körnöş'ün kuzeni Ahmet Aydın (52), maden ocağı çalışanları S.K. (28), E.D. (22) ve kömür ticareti yapan A.Ç. (46), gözaltına alındı. Körnöş, Gideroğlu ve Aydın tutuklanırken, diğer şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Öte yandan kaçak ocağın jandarma tarafından 4 gün önce kapatıldığı ancak sahiplerince tekrar açıldığı tespit edildi. Kaçak ocak, olayın ardından imha edilerek kapatıldı.