Güncel

Kabine toplantısı devam ediyor: Güler'den "Oran verme imkanım yok" açıklaması

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe’de toplandı. Toplantı devam ederken, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılacak ek zam için hazırlanan çalışma ise, kabinenin ana gündemi oldu. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler ise, "Oran verme imkanım yok, Kabine'de netleşecek." dedi.

Abone Ol

Haber Merkezi - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Beştepe’de devam ediyor. Toplantınınana gündem maddesi olan emekliye zam ise, toplantının ana gündem konusu konumunda.  Milyonlarca emeklinin gözü kulağı, Kabine toplantısından çıkacak kararla beraber, SSK ve Bağkur emekli aylıklarına iyileştirilme yapılmasına yönelik çalışmaya Kabine'de son şekil verilecek.

Toplantı devam ederken, mecliste ise AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler açıklama yaptı. Güler emekli zammına ilişkin olarak, "Oran verme imkanım yok, Kabine'de netleşecek." dedi. Cuma günü gazetecilerle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ise, "Emeklileri enflasyona ezdirmeme prensibimizden uzaklaşmış değiliz ve tüm gayreti sarf ediyoruz." demişti.

Toplantının bir diğer gündem maddesi ise, terörle mücadele olacak. 9 askerin şehit olduğu saldırının ardından, Irak ve Suriye'nin kuzeyinde devam eden operasyonlar, hava harekatları ve MİT'in sahadaki operasyonları analiz edilecek.  Terör örgütü ile mücadelede atılacak yeni adımlar toplantıda ele alınacak.

Ayrıca binlerce öğretmenin gözü kulağı da kabinede. Böylece binlerce öğretmenin atanacağına kabinede karar verilmesi bekleniyor.  Bir yandan İsveç’in Nato'ya üyelik süreci konusunda Meclis Dışişleri Komisyonu'nda kabul edilen protokolün, Genel Kurul sürecinin de Kabine'de ele alınması bekleniyor.