Kültür-Sanat

Japon yönetmen Shinya Kawatsura, Türkiye’ye özel bir söyleşi için geliyor

Ünlü Japon yönetmen Shinya Kawatsura, Türkiye'ye özel bir söyleşi için davet edildi. Japonya-Türkiye diplomatik ilişkilerinin 100. yıldönümüne özel olarak Türkiye'ye gelen Kawatsura, Atlas 1948 Sineması’nın katkılarıyla gerçekleşen söyleşide hayranlarıyla bir araya gelecek.

Abone Ol

Haber Merkezi - Japonya Başkonsolosluğu ve Japonya Tanıtma Vakfı tarafından, Türkiye ve Japonya arasındaki diplomatik ilişkilerin yıldönümü tesisinin 100. yılına özel bir etkinlik haftası gerçekleştirilecek. Japonya-Türkiye arasındaki ilişkilerinin geliştirilmesi ve iki ülke arasındaki dostluğun gelecek 100 yıllara uzanmasını hedefleyen yıldönümü haftasının açılışı, 12 Ocak'ta yapılacak. 

Açılış etkinliğine özel, Atlas 1948 Sineması’nın katkılarıyla öçzel bir söyleşi de yapılacak. Bu kapsamda yönetmen Shinya Kawatsura’nın katılımıyla, özel bir açılış yapılacak. Atlas 1948 Sineması’nda gerçekleşecek özel söyleşinin ardından, ünlü yönetmenin ‘Mayoiga Burnu’ filmi de özel bir gösterimle sinemaseverlerle buluşacak. Japonya toplumunun portresini farklı bir perspektifle yansıtan yönetmen Kawatsura, ‘Non Non Biyori’ ve ‘Sagrada Reset’ gibi anime dizilerin de yönetmenliğini üstlenmişti.