İzmir'in Torbalı ilçesinde bir lokantada meydana gelen patlamada yaşamını yitiren 44 yaşındaki Birgül Sarsılmaz ve 36 yaşındaki kardeşi Evin Aslan'ın cenazeleri defnedildi.

Sarsılmaz ve Aslan'ın cenazelerinin aileleri tarafından İzmir Adli Tıp Kurumu morgundan alınmasının ardından babaevinin bulunduğu Torbalı ilçesindeki Subaşı Mahallesi'ne getirildi.

Bununla birlikte, cenazeler, Subaşı Mahallesi Cami'nde kılınan cenaze namazından sonra mahalle mezarlığında defnedildi.

Kardeşlerden Birgül Sarsılmaz'ın dört aylık hamile olduğu öğrenildi.

GÜNCELLEME - İzmir Bornova'da çıkan orman yangınına müdahale ediliyor GÜNCELLEME - İzmir Bornova'da çıkan orman yangınına müdahale ediliyor

Baba İbrahim Savucu, cenazenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, "Felaket oldu. Bize felaket oldu. Pazara çıkmışlardı. O sırada olay yaşanıyor. Büyük kızım hamileydi. Bayramda yanıma geldi, hamile olduğunu söylemişti" ifadelerini kullandı. 

Ne olmuştu?

İzmir'in Torbalı ilçesi Ayrancılar Mahallesi'nde dün bir iş yerinde meydana gelen patlamada beş kişi yaşamını yitirmiş, 63 kişi yaralanmıştı. Öte yandan, soruşturma kapsamında iş yeri sahibi ile patlamadan bir gün önce tüpü değiştirdiği belirtilen bir kişi gözaltına alınmıştı.

Editör: Esin Özdemir