Türk Arap Ekonomi Forumu Türk Arap Ekonomi Forumu

İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (İZSU) genel kurul toplantısında İzmir'de 1 Temmuz itibarıyla geçerli olacak yeni su ve atıksu tarifelerinde 1'inci kademe haricindeki kademelerde yüzde 45 oranında zam yapıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi (İZBB) Meclis Başkan Vekili Altan İnanç, söz konusu artışın Toptan Eşya Fiyat Endeksi (TEFE)-Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE)ortalamasının altında olduğunu kaydederek, "Bugünkü zam 0-4 metreküp su kullanan yurttaşlarımıza uygulanmayacak. Belediye başkanımızın söylediklerinde bir şaşma yoktur. 2 yıl içerisinde İzmir halkı, Türkiye ortalamasının çok altında suyu kullanacak" dedi.

İZBB İZSU Genel Müdürlüğü haziran ayı olağanüstü genel kurul toplantısı İZBB Meclis Başkan Vekili Altan İnanç idaresinde, büyükşehir belediyesi meclis salonunda düzenlendi. Toplantıda kentte 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olacak yeni su ve atıksu tarifesi ele alındı.

"Zam oranı 0-4 metreküp su kullanan yurttaşlara uygulanmayacak"

Toplantıda yeni tarife AKP'li İZBB meclis üyelerinin eleştirilerine neden olurken, eleştirilere yanıt veren meclis başkan vekili Altan İnanç, şunları söyledi:

"Bu meclis ilk meclis toplantısında 0-4 metreküp su kullanan yurttaşlarımızın tarifesine yüzde 25 indirim yapmıştır. Bugünkü zam oranı 0-4 metreküp su kullanan yurttaşlarımıza uygulanmayacak. Belediye başkanımızın söylediklerinde bir şaşma yoktur. 2 yıl içerisinde İzmir halkı, Türkiye ortalamasının çok altında suyu kullanan yurttaşlarımızdan olacak. Eleştirilerinizi saygıyla karşılamakla birlikte yapılan zam oranının TEFE-TÜFE ortalamasının neredeyse yarı yarıya altında olduğunu dikkatinize sunmak isterim. Ülkemizdeki ekonomik soruna sığınacak ve onları konuşacak değilim. Ama devletimizin de her alanda bir tasarruf genelgesini yayınladığını dikkatinize sunmak isterim."

Muhabir: Kağan Karacehennem