Haber Merkezi İzmir'de, Fahrettin Altay-Evka 3 seferini yapan metrodaki iki vagon, Sanayi İstasyonu'nda raydan çıktı.  Raydan çıkan iki metro vagonundan birinin peron duvarına çarpması sonucu 3 kişi hafif yaralandı. 

Olay yerine sağlık, itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edilirken, yaralılar Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı.

Elektrikli hibrit araç ithalatında yetkili servis zorunluluğu getirildi Elektrikli hibrit araç ithalatında yetkili servis zorunluluğu getirildi

Kazanın ardından vagonlar tahliye edildi, hattaki metro seferleri ise durduruldu.

Kaza nedeniyle duvara çarpan vagon ile istasyonda hasar oluştuğu gözlendi. Ekipler tarafından vagonun raydan çekilmesi için çalışma başlatıldı. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Evka 3 yönünde sefer yapan trenin son vagonunun raydan çıkarak peron duvarına çarptığı kaydedilerek, kazanının nedeninin belirlenmesi için teknik inceleme başlatıldığı ifade edildi.

Trenin kaldırılması için çalışmaların sürdüğü aktarılan açıklamada, metronun tek hattındaki seferlere 15 dakikada bir olmak üzere devam edildiği vurgulandı. 

Editör: Esin Özdemir