İzmir’de 12 Temmuz'da sağanak yağışta iki kişinin elektrik akımına kapılarak yaşamını yitirdiği ve 42 sanığın yargılandığı davada sanıklar ilk kez hakim karşına çıktı. Duruşmada, olaya konu, söz konusu kablonun mahkemeye getirilip yeni bir bilirkişi tarafından incelenmesi talep edildi. Öte yandan, tutuklu sanıkların tamamının ifadelerinin alındığı duruşma, tahliye talepleri kararı için yarına ertelendi.

ANKA'dan Tenzile Aşçı'nın haberine göre, İzmir’deki sağanak yağışta Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay’ın oluşan su birikintisine bastıktan sonra elektrik akımına kapılarak yaşamını yitirdiği, İZSU ve GDZ Elektrik AŞ.’den 13’ü tutuklu toplam 42 kişinin yargılandığı davanın ilk duruşmasında sanıklar hakim karşısına çıktı.

Sanıklar hakkında “bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma suçundan” 22,5 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı. İddianamede 42 sanığa hayatını kaybedenler için ayrı ayrı cezalandırma talep edilmişti.

İzmir Adliyesi 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan,  GDZ Elektrik Dağıtım Genel Müdürü Uğur Yüksel, Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş. Metropol Bölge Müdürü Ali Arcan,  Gediz Elektrik'ten Dağıtım Sistem İşletme ve Bakım Müdürü Ekrem Yıldırım ve Yapım İşleri Sorumlusu Uzmanı Alper Doğan hazır bulundu.

Paris'te Filistin destekçisi kadın hakları savunucuları İsrail'e silah ambargosu uygulanması için yürüdü Paris'te Filistin destekçisi kadın hakları savunucuları İsrail'e silah ambargosu uygulanması için yürüdü

Eski İZSU genel müdürü Ali Hıdır Köseoğlu ise duruşmaya SEGBİS aracılığıyla katıldı. Bununla birlikte, duruşmada,  KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, KKTC İzmir Başkonsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu, taraf avukatları ile aileler hazır bulundu.

Editör: Esin Özdemir