Haber Merkezi - İzmir’de 13 Şubat’ta sabah saatlerinde evinden gözaltına alınan Gazete Duvar muhabiri Cihan Başakçıoğlu, Mezopotamya Ajansı (MA) muhabirleri Semra Turan, Delal Akyüz ve Tolga Güney, JINNEWS muhabiri Melike Aydın ve DEM Parti basın çalışanı Fatma Funda Akbulut bugün tutuklama talebiyle sevk edildikleri Sulh Ceza Hakimliği tarafından adli kontrol şartı ve ev hapsiyle serbest bırakıldı.

Bakanlıktan Tavşantepe Köyü'ndeki çocuklara ilişkin ön rapor! Bakanlıktan Tavşantepe Köyü'ndeki çocuklara ilişkin ön rapor!

Hakimlik Cihan Başakçıoğlu ve Semra Turan'ın haftada iki gün imza vermesine, diğer gazetecilere ise ev hapsi uygulanmasına karar verdi. 

Dün akşam ifadeleri alınan gazetecilere "terör örgütü üyesi olmak" iddiası yöneltilirken; basın açıklaması haberleri, ÇED raporları, işçi direnişleri, çevre ve ekoloji haberleri gibi haberler "örgüt faaliyetleri" kapsamında dahil edilmişti. Gazetecilere sorulan soruların içeriğinde geriye dönük bir yıllık telefon kayıtları, gazeteci, çevre hakları savunucuları, KHK’li akademisyenler, parti temsilcileri ve avukatlar ile yapılan telefon görüşmeleri yer almıştı.

Editör: Haber Merkezi