Güncel

İzmir'de elektrik şirketi özelleştirildi, kesintiler arttı

İzmir Foça'da yapılan özelleştirme sonucu Gediz AŞ tarafından işletilen elektrik hatlarında sık sık kesinti yaşanıyor.

Abone Ol

Haber Merkezi - Evrensel'den Ramis Sağlam'ın haberine göre İzmir Foça'da özelleştirilen elektrik dağıtım hizmetlerinde sık sık kesinti yaşanıyor. Gediz AŞ tarafından işletilen elektrik tesislerinde yaşanan sorunlara karşı vatandaşların başvuruları sonuçsuz kalıyor, evlerdeki elektrikli aletler bozularak maddi zarara yol açıyor. 

Haberde şu ifadelere yer verildi: 

Mobil trafo kabloları tehlike yaratıyor

Elektrik kesintileri nedeniyle bölgede önemli sorunlar yaşandığını belirten Kazım Dirik Mahalle Muhtarı Mevlüt Işık, “Mahalledeki elektrik trafosunun yetersiz kalması sonucu mobil trafo getirip mahalleye koydular. Getirdikleri trafonun kabloları dışarıda yağmurun güneşin altında tehlike yaratıyor. Muhtarlık sınırları içinde neredeyse her gün farklı sokaklarda elektrik kesintisi yaşıyoruz. Mahalleye getirdikleri trafonun içi boş, tamamen göstermelik iş yapıyorlar. Gediz AŞ bu soruna bir an önce çözüm bulmalılar” dedi.

"Ev eşyalarımız zarar gördü"

Uzun yıllardır Foça’da yaşayan Selma Tok Mısır, “Her elektrik kesildiğinde, ilgili olduğunu düşündüğümüz Gediz AŞ’yi arıyoruz. Konuyla ilgisi olmayan kişilere derdimizi anlatmaya çalışıyoruz. Elektriklerin sıklıkla kesilmesi nedeniyle klimalarımız, internet modemimiz, beyaz eşyalarımız zarar görüyor. Farklı faz vermeleri nedeniyle birkaç prize yetecek elektrik veriyorlar. Ayrıca sokak aydınlatmalarımız yanmıyor diye arıyoruz bu sefer dalga geçer gibi gündüz de yakıyorlar. Bu sefer kapatın diye arıyoruz. Vergimizi, elektrik faturalarımızı ödüyoruz çok net olarak söylüyorum hizmet almak istiyoruz. Özelleştirmeye karşıydık, iyi olacak dediler inanmadık şimdi sonuçlarını acı fatura olarak yaşıyoruz” dedi. 

"Zararımızı kimse karşılamıyor"

Bağarası’da et işletmeciliği yapan Murat Aktaş da elektrik kesintilerinden mağduriyet yaşıyor. Aktaş, “Kullandığımız cihazlar çok pahalı cihazlar elektrik kesintilerinden sonra ayarsız gelen fazlar cihazlarımıza zarar verdiği gibi ürünlerimize de zarar veriyor. Bundan önce yaptığımız girişimler bugüne kadar çözüm olmadı. Altyapısı hazırlanmadan yoğunlaşan yapılaşma bizi çok etkiliyor. İşletmemizdeki soğuk hava depomuzdaki bir motorun yanması 35-40 bin lira demek. Sadece bu kadar da değil deponun içindeki ürünler de zarar görüyor. Bu zararlarımızı kimse karşılamıyor” ifadesini kullandı. 

Gediz AŞ'ye yapılan başvurular sonuçsuz kalıyor

Elektrik kesintilerinin Foça’nın uzun yıllardır kanayan yarası olduğunu söyleyen Foça Belediye Meclis Üyesi Tuncay Şentürk, “Bir buçuk yıl önce Gediz AŞ’nin başlatmış olduğu yüksek gerilim hattı kabloları açıkta bırakılmış bir şekilde bekliyor. Dilekçe ile başvurmamıza rağmen hiçbir yetkili buraya müdahale etmedi. Bizde açılan çukur kapatılmadığı için çevrede yaşayan vatandaşlar ve çocuklar bir felaket yaşamasın diye kendi olanaklarımızla bu çukuru kapattık” dedi.