Haber Merkezi- İYİ Parti’de 14 Mayıs ve  28 Mayıs seçimlerinin ardından arka arkaya başlayan istifalar devam ediyor. İYİ Parti 27. dönem İzmir Milletvekili Aytun Çıray, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Kafkas Dernekleri Federasyonu Onur Kurulu Üyesi Cahit Kale'nin de partiden istifa ettiğini duyurdu.

Kendisi de 6 Haziran'da İYİ Parti'den istifa eden Çıray, yaptığı paylaşımda, demokrasi mücadelesi için bir araya gelen insanların partiden tek tek ayrıldığını vurgulayarak, “Kafkas Dernekleri Federasyonu Onur Kurulu Üyesi dostum Sn Cahit Kale de İYİ Parti’den istifa etti” diye belirtti. 

"Yöneticilerin aldıkları politik tavrın partiye zarar vereceğine inanıyorum"

Kale, istifa dilekçesinde şu ifadelere yer verdi: 

“Yaklaşan Genel Yerel Seçimleri ile ilgili beyanları benim siyasi anlayışıma uygun düşmediği için Genel Merkez yöneticilerin aldıkları politik tavrın partiye zarar vereceğine olan inancım gereği İYİ Parti İYİ Parti Ankara İli Çankaya İlçe Başkanlığındaki üyelik ile partideki tüm görevlerimden 13.11.2023 tarihi itibari ile kendi rızamla istifa ediyorum.” 

İmamoğlu’nun avukatı: "Hukukçuların vicdanında yer bulamayacağını düşünüyorum" İmamoğlu’nun avukatı: "Hukukçuların vicdanında yer bulamayacağını düşünüyorum"

Editör: Esin Özdemir