Kültür-Sanat

İzmir Devlet Opera ve Balesi, sezonu "La Traviata" ile açıyor

İzmir Devlet Opera ve Balesi, yeni sanat sezonunu Giuseppe Verdi'nin eseri La Traviata ile açıyor. Eser, Bornova Kültür ve Sanat Merkezi Necdet Aydın Sahnesi'nde izleyicilerle buluşacak.

Abone Ol

İzmir Devlet Opera ve Balesi (İZDOB), 2024 sanat sezonuna İtalyan besteci Giuseppe Verdi'nin dünyaca ünlü eseri La Traviata ile başlıyor. İtalyan edebiyatının klasiklerinden Alexandre Dumas’ın “Kamelyalı Kadın” romanından operaya uyarlanan eser, 3 Ekim akşamı Bornova Kültür ve Sanat Merkezi Necdet Aydın Sahnesi'nde izleyici karşısına çıkacak.

Opera dünyasının en çok sahnelenen eserlerinden biri olan La Traviata, aşk ve fedakârlığın trajik hikâyesini izleyicilere sunacak. Şef Roberto Gianola yönetiminde sahnelenecek eser, Carlos Vilan rejisiyle sahnelenirken, dekor Kaan Güreşçi, kostümler Gülay Korkut Dinç ve ışık tasarımı Müfit Özbek tarafından hazırlanmış.

La Traviata, Violetta Valery'nin dram dolu yaşamını sahneye taşıyor. Başrol Violetta'yı, Özlem Ateş Aksungur, Eylem Demirhan ve Ayşe Şenoğul dönüşümlü olarak canlandıracak. Alfredo Germont rolünde Burak Dabakoğlu ve Levent Gündüz, Giorgio Germont rolünde ise Tamer Peker, Cengiz Sayın ve Cüneyt Ünsal izleyici karşısına çıkacak.
Rejisör Carlos Vilan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İzmir Devlet Opera ve Balesi olarak yeni sezona La Traviata gibi büyük bir opera ile başlamanın gururunu yaşadıklarını belirtti. Vilan, "Güzel bir prodüksiyon yaptık, orkestra ve sahne çok genç, enerjileri çok yüksek. Yüreğimizden gelen büyük bir heyecanla bu prodüksiyonu hazırladık. Sahne üstü ve sahne arkasındaki herkes çok çalıştı." dedi.

Şef Roberto Gianola ise orkestrayı yönetmenin kendisi için büyük bir mutluluk olduğunu ifade ederek, izleyicilere duygu dolu anlar yaşatmayı hedeflediklerini söyledi.

La Traviata 5 ve 8 Ekim, 3, 5 ve 7 Kasım tarihlerinde yeniden sahnelenecek.