İzlanda Teknik Direktörü Åge Hareide, “Türkiye milli takımına saygı duyuyoruz. Türkiye’de her maç zorlu oluyor. Biz daha önce bu tip atmosferlerden çıkabileceğimizi gösterdik. Türkiye’nin büyük bir beklentisi var" dedi.

İzlanda Teknik Direktörü Åge Hareide, UEFA Uluslar B Ligi 4'üncü Grup'ta İzmir'de A Millî Takım'la yapacağı müsabaka öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Gürsel Aksel Stadyumu'nda gerçekleşen basın toplantısında, Hareide, İzlanda Milli Takımı'nın A Milli Takım'la oynayacağı maça hazır olduğunu kaydetti.

İzlanda Teknik Direktörü Åge Hareide'in açıklamaları şöyle:

Futbol: Trendyol Süper Lig Futbol: Trendyol Süper Lig

"Oyuncularım için zor bir dönem oldu. Çünkü bir gün yolculukla geçti ve sadece bir antrenman yapabildik. Oyuncularım için zorlu olacak ama bu durumun üstesinden gelebileceğine inanıyorum. Kısa bir zaman olmasına rağmen ilk maçta sakatlık olmadı. İyi bir planlama yaptığımızı düşünüyorum. Şu anda önemli olan beraber olmamız, beraber çalışmamız. Oyuncuların kulüp takımlarından milli takıma geçiş adaptasyonları kısa olması gerekiyor, bunun önemli olması gerekiyor ve bu yolda daha enerjimizi tasarruflu harcamamız için de her zaman taktiksel planın ön planda olması gerekiyor. Oyuncuların da bunu yapabileceğine ve bu potansiyelde olduklarını biliyorum. Uzun bir yol ama İzlanda'dan gelen her takım için veya herkes için aynı şey geçerlidir. O yüzden bunu bahane olarak görmüyoruz. Oyuncuların bugünkü durumu iyi ama yarın ki durumlara tekrar bakacağız.

"Türkiye'nin büyük bir beklentisi var"

 Türkiye milli takımına saygı duyuyoruz. Türkiye’de her maç zorlu oluyor. Biz daha önce bu tip atmosferlerden çıkabileceğimizi gösterdik. Türkiye’nin büyük bir beklentisi var. Taraftarının coşkusundan, Türk milli takımının standartlarından kaynaklanan büyük bir beklentisi var. Türkiye’de güzel, keyifli ve coşkulu bir maç geçeceğini düşünüyorum. Güzel olan İzmir’de olmamız, İzlanda’ya göre havanın sıcak olması güzel. Güzel bir atmosferde yarınki maçı dört gözle bekliyoruz. Burada deplasmandayız ama Türkiye'nin özellikle taraftarların ne kadar coşkulu olduğunu, futbolu ne kadar çok sevdiğini çok iyi biliyoruz. Nasıl bir sevgi beslediklerini onu iyi biliyoruz hatta bu özellikleri biraz daha İzlandalı taraftarlara benziyor.

"İyi işler yapıyorlar"

Gerçekten Türk oyuncular üst seviyeli takımlarda oynuyorlar. Real Madrid, İnter, Milan’da oynayan oyuncular var. Çok önemli takımlar gerçekten ve orada iyi işler yapıyorlar. Çok özel oyunculara sahip bir milli takım gerçekten her birine karşı çok dikkatli olmalıyız yüksek seviyede oynanan bir Lig. Rakibimize karşı dikkatli olmalıyız."
Editör: Esin Özdemir