İYİ Parti'nin Müsavat Dervişoğlu’nun genel başkanlığı dönemindeki ilk geniş kapsamlı değerlendirme toplantısı 13-14 Temmuz’da Afyonkarahisar’da gerçekleştirildi. 

CHP’li Kaya: Sanal kumar, gençlerimizi hedef alıyor CHP’li Kaya: Sanal kumar, gençlerimizi hedef alıyor

BBC Türkçe'den Ayşe Sayın'ın haberine göre kampta, yerel seçimlere “hür ve müstakil girme kararı”, Akşener’in Erdoğan’la Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde görüşmesi ve bu görüşmenin İYİ Parti üzerindeki etkileri, istifalar karşısında nasıl tavır alınacağı, bundan sonraki siyasi çizgisi ve İYİ Parti’nin yeniden ayağa kaldırılması için neler yapılabileceği masaya yatırıldı. Dervişoğlu, milletvekilleriyle ayrıca birebir görüşmeler de yaptı.

Müsavat Dervişoğlu “özeleştiri kampı” olarak nitelendirdiği koplantının açılışındaki konuşmasında, “Eski resimleri kenara bırakıp, aynaya bakmak durumundayız” diyerek yeni dönem hedeflerine odaklanacakları mesajını verirken kampın sonunda sonuç bildirgesi sunumu beklenmesine rağmen Dervişoğlu tarafından herhangi bir sunum yapılmadı. 

Akşener’in Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyareti de gündemdeydi. Akşener'in hem partisinden habersiz bu görüşmeye gitmes hem de sonrasında kamuoyuna net, açıklayıcı ve soru işaretlerini giderici bir açıklama yapmaması oluşturdu.

Haberin tamamını okumak için tıklayın.

Editör: Ziya Burak Erol