İYİ Parti İstanbul Milletvekili Nimet Özdemir, Meclis'te yaptığı basın açıklamasında sokak hayvanlarına ilişkin kanun teklifine tepki gösterdi. "Bu tasarı, üzülerek ifade ediyorum ki, katliam teklifinden başka bir şey değildir" diyen Özdemir, "Sayıları milyonlarla ifade edilen sahipsiz hayvanların kısa zamanda toplanarak kısırlaştırılacağı, olmayan barınaklara yerleştirileceği, ötanazi adı altında katledileceği, bu düzenlemeyi yasa olarak bizlerin önüne getirdiler" ifadelerini kullandı. 

Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin yarın Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu’nda görüşmelerine başlanması bekleniyor.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) konuya ilişkin basın toplantısı yapan İYİ Partili Özdemir, şunları söyledi: 

"Bu tasarı, üzülerek ifade ediyorum ki, katliam teklifinden başka bir şey değildir. Sayıları milyonlarla ifade edilen sahipsiz hayvanların kısa zamanda toplanarak kısırlaştırılacağı, olmayan barınaklara yerleştirileceği, ötanazi adı altında katledileceği, bu düzenlemeyi yasa olarak bizlerin önüne getirdiler. Bu eylemi de ötanazi adı altında yumuşatma gayretindeler. Peki, nedir ötanazi? Ötanazi, dünya genelinde uygulaması yasaklanan, bazı ülkelerde ise sınırları ve çerçevesi son derece titiz kurallara bağlanmış bireysel bir tercihtir. Yani, öldürülme isteğidir. Oysa önümüze getirilen tasarıda ötanazi ibaresinin kullanılması, uyutma ve vahşeti örtbas etme çabasıdır. Bu hayvanlar sizlerden ölmeyi mi talep ediyorlar?"

Özel, CHP TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu: (1) Özel, CHP TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu: (1)

"Milyonlarca köpek için bu rakamın maliyeti 16 milyar liradan fazla"

Öte yandan, uyutma operasyonunda, bir hayvana kullanılacak ilaç ve diğer işlemlerin maliyetinin bugünkü rakamlarla yaklaşık dört bin TL olduğunun ifade edildiğini belirten Özdemir, sözlerini şöyle sürdürdü:

Milyonlarca köpek için bu rakamın maliyeti 16 milyar liradan daha da fazla. Tesis maliyetlerini konuşmuyorum bile. Kısırlaştırma, 500 lira. Ki birçok veterinerimiz ücretsiz kısırlaştırma yapmaya hazırdır. Yani öldürmek, yaşatmanın kat kat üstünde.  Bu maliyeti kim yüklenecek? Zaten zor durumda oldukları seçimden sonra ortaya çıkan belediyeler mi? Maliyeti bir yana, sahipsiz hayvanları öldürdükten sonra ne yapacaksınız?"

Muhabir: Kağan Karacehennem