Kadın doğum uzmanı olan 27. Dönem İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu, Yenidoğan Çetesi hakkında açıklama yaptı.

Arslan Kabukçuoğlu açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Sektörden gelen birisi olarak söylüyorum, bahsettiğim sistem benim için ütopik. Mutlaka bir kademede patlak verir, bu kadar düzgün çalışamaz. Yolsuzluğa, ilgililerin sessiz kalmaları muhtemeldir. Öylesine azgın bir çeteyle karşı karşıyayız ki insan hayatından böcek hayatı gibi bahsediliyor, ilin adalet yetkilisini telefonla, makamında tehdit etme küstahlığını gösteriyorlar. Bu kadar organize, bu kadar azgın çeteden yetkililer geç haberdar olduklarını söyleyeceklerse, ilin valisinden, hizmetlisine herkes vicdan muhasebesi yapmak zorunda kalır."

“Hükümet vatandaşın oyu hariç her şeyi özelleştirmek istiyor”

"Bir bireyin sağlığı hatta canı rant konusu olabilir mi?" diyen Kabukçuoğlu şöyle devam etti;

"Bu hükümet maalesef işleri bu hale getirdi her şey kazanç kapısı oldu. Hükümet vatandaşın oyu hariç her şeyi özelleştirmek istiyor, sağlık sistemini de belli oranda özelleştirdi. Şehir hastaneleri algısı altında, sağlık hizmetleri başlangıcın çok gerisine düşmüştür. Polikliniklerde uzayıp giden hasta kuyrukları, görüntüleme merkezleri önünde, ameliyathane önünde uzayıp giden hasta kuyrukları sözlerimin delilidir. Skandal son mu? Keşke öyle olsa. Yaşadığımız AK Parti hükümetlerinin yarattığı ahlaksızlığın mayalanmış bir hali. Ahlaksızlık bu kadar kolay mı? Rüşvet, adam kayırma, ballı ihaleler, yakınlarına yandaşlarına sürekli iltimas hayâ duygusunu ortadan kaldırmıştır. Ahlaksızlık kolaylaşmıştır."

“En büyük sorumlu hükümettir”

Kabukçuoğlu konunun sorumlusunun hükümet olduğunu dile getirdiği açıklamasında sözlerini şöyle sonlandırdı;

"Bu skandal bir hükümeti kolayca iktidardan düşürür. Sayın Sağlık Bakanı bizzat siyasi sorumlusudur. Kömür ocağı yangınında, kömür ocağını su basmasında, imar aflarında, trenin raydan çıkmasında, trenlerin çarpışmasında, ilgili bakanlar pişkinlikle işlerine devam ettiler. Hatanı kabul edeceksin  çünkü bakanlığında, en alt seviyede çalışan personelin, vatandaş karşısında kefili bakandır."

DEVA Partililerden 'yenidoğan çetesi' protestosu DEVA Partililerden 'yenidoğan çetesi' protestosu

Editör: Nur Yıldız