Haber Merkezi -  Geçtiğimiz günlerde İYİ Parti'den istifa ettiğini bildiren eski genel başkan yardımcısı Ece Güner, sosyal medya hesabından istifasına ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Açıklamasında siyaseti bırakmayacağının altını çizen Güner, belediye başkanlığı adaylığının söz konusu olmadığını vurguladı. 

"Yerelde seçim iş birliği ittifak değildir"

Ardahan'da yoğun sis görüş mesafesini düşürdü Ardahan'da yoğun sis görüş mesafesini düşürdü

Güner'in açıklamasında şu şekilde:

"Değerli Dostlarım, bu konuyu uzatmak istemiyorum. (Hatta bu konuda birçok TV programından davet aldım, hepsini şu aşamada nazikçe reddettim: Çünkü kimseyi incitmek veya polemiklere girmek istemiyorum). Sadece yazılan bazı mesajlara ve spekülatif haberlere cevaben, bu konuda son bir kez yazmam gerekiyor: Hiçbir makamı “işgal” etmiyorum: Milletvekili değilim. [Anketlere göre seçilemeyecek bir sıradan aday olmama rağmen, seçimlerde canla başla çalıştım. Bunu herkes biliyor].

Hiçbir belediye başkanlığına aday değilim; olmayacağım. Hiçbir başka makam, beklenti veya menfaat için bu kararı almadım. İlkesel bir karardı. Hiçbir siyasi partiye “geçmiyorum”.

Siyaseti asla bırakmayacağım ancak şu an için “tek adam sistemine” karşı, Cumhuriyet değerlerine ve Atatürk ilkelerine bağlı, bağımsız bir hukukçu olarak mücadeleme devam edeceğim.

Hür ve müstakil şekilde seçime girmek, elbette ki her partinin hakkıdır. Ülkemizde 30 B.Ş, 51 İl belediye başkanlığı ve 1.389 diğer belediye başkanlığı var. Önerim, iktidara kaybedilme riski olan 5-6 Büyükşehirde veya -en azından- İstanbul-Ankara’da işbirliğiydi. Yerelde (kısmi) seçim işbirliği bir “ittifak” değildir: Her parti kazandığı belediyeyi kendi yönetecektir.

Seçimler sonrası her partinin kendi görüşlerini anlatması için tam 4 yılı olacaktır. Milletvekili seçimlerinde “nispi” seçim sistemi vardır; işbirliği yapılmayabilir. Ancak yerel seçimde; önde gelen kazanıyor. Yoksa neden AK Parti, MHP ve hatta YenidenRefah bu kadar müzakere ediyor, işbirliği çözümleri arıyor? Neden? Benim için en önemli konu: Mayıs Seçimlerinde büyük “moral çöküntüye” uğrayan muhalif seçmenin moralinin bir nebze düzeltilmesi; “her şey tamamen bitti” duygusundan kurtarılmasıdır. Yoksa demokrasi tamamen ölür. (Örneğin Rusya’da 2021 MV seçiminde halkın sadece yarısı oy kullandı: Halk “vazgeçti”, siyasete ve değişime olan ümidini kaybetti).

İstifa mektubumda bu kapsamda özellikle İstanbul’un özel önemini anlatmaya çalıştım (burada tekrarlamayacağım). 25 yıl sonra İstanbul ve Ankara’da gelen çok zor zaferi riske atmamak için işbirliğini savundum. Daha fazla vaktinizi almak istemiyorum. Tüm güzel mesajlarınız için tekrar içtenlikle teşekkür ediyorum. Saygılarımla." 

Editör: Esin Özdemir