Haber Merkezi - Cumhuriyet'ten Merve Kılıç'ın haberine göre son olarak İYİ Parti'nin Ankara Milletvekili Yüksel Arslan Mansur Yavaş'a olan yakınlığı nedeniyle partiden istifa ederken, yerel seçimler için tekrar adaylığını koyan Mansur Yavaş'a yakın isimlerin de istifa edeceği iddia ediliyor. 

Belediye yöneticileri kaymakamlık binasına alınmadı Belediye yöneticileri kaymakamlık binasına alınmadı

Haberde şu ifadeler yer aldı:

"Ankara İl Başkanı Yener Yıldırım da partinin Ankara’daki Akyurt, Çubuk, Haymana ve Beypazarı ilçe başkanlarının görevden alındığını sosyal medya hesabından duyurdu. Mansur Yavaş’a yakın isimlerden ABB İYİ Parti Meclis Üyesi Atila Çelik de partiden istifa ettiğini açıkladı. Çelik, “Yavaş’ın 2024 seçimlerden de zaferle çıkması için mücadele edeceğim” dedi.

İlçelerin parti örgütlerinin Mansur Yavaş’a çalıştığı ve CHP ile el altından pazarlık yaptığı iddiası kulisleri hareketlendirdi. Parti yöneticileri, başta Polatlı ve Gölbaşı örgütleri olmak üzere Ankara’dan toplu istifaların gündeme geleceğini iddia ediyor. Partiden 5 bin kişinin üzerinde kopuş yaşanacağına işaret eden yöneticiler, Akşener’in Yavaş’a yakın isimleri “biçeceğini” öne sürüyor. Ayrıca, partiden dört milletvekilinin de ilerleyen günlerde Yavaş’a yakınlığı nedeniyle istifasını vereceği ifade ediliyor. Söz konusu dört milletvekilinin arasında Manisa milletvekili Şenol Sunat’ın da adı geçiyor."

Editör: Ahmet Çağatay Bayraktar