İSTANBUL (AA) - İTÜ ARI Teknokent'in, teknolojik çözüm ve inovasyon geliştiren girişimcilere 360 derece destek sunan kuluçka merkezi İTÜ Çekirdek tarafından bu yıl 12. kez düzenlenen Big Bang Startup Challenge başladı.

İTÜ ARI Teknokent'ten yapılan açıklamaya göre, Uniq İstanbul'da gerçekleştirilen ve sunuculuğunu M. Serdar Kuzuloğlu'nun üstlendiği etkinliğin ilk gününde, 8 farklı sektörel dikeyde 50 girişim sunumlarını yaptı.

Açıklamada etkinlikteki açılış konuşmasına yer verilen İTÜ ARI Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Attila Dikbaş, Big Bang sahnesinde buluşmaktan dolayı mutluluk duyduğunu belirterek, "Bundan yaklaşık 20 yıl önce İTÜ ARI Teknokent'in kuruluş çalışmalarında yer almış bir isim olarak, tüm hayalimiz, yaşayan, besleyen, öğreten ve de öğrenen sürdürülebilir bir ekosistem kurmaktı. 2012'de hayata geçirdiğimiz kuluçka merkezimiz İTÜ Çekirdek ile birlikte görüyorum ki ilk günden bugüne hayalimizin ötesinde işler başardık. Desteklenen 5 bine yakın girişimin aldığı 208 milyon dolar yatırım ve ulaştığı 200 milyon dolar ciro bugün gurur kaynağımız." ifadelerini kullandı.

- Big Bang Startup Challenge'ta ikinci gün

Big Bang Startup Challenge'ın ikinci ve final gününde ise ilk gün sunumlarını gerçekleştiren TOP 50 girişim, sahnede ödül, nakit ve yatırımlarla buluşacak.

Geçen yıl 341 milyon TL tutarında ödül, nakit ve yatırımın duyurulduğu etkinlikte, bu yıl rekor düzeyde kaynak açıklanması bekleniyor. Katılımcıları bekleyen yeniliklerden biri de geçmiş yıllarda yolu Big Bang sahnesinden geçen ve aldıkları yatırımlarla bugün globale açılmış üç başarılı girişimin yer alacağı "All Star" sahnesi olacak.

DFSK Türkiye, yetkili satıcı ağını büyütmeye devam ediyor DFSK Türkiye, yetkili satıcı ağını büyütmeye devam ediyor

Girişimcilik ekosistemine ev sahipliği yapan Big Bang'de katılımcılar, networkünü genişletmenin yanı sıra fuaye alanında kurulacak olan girişim stantları ve deneyim alanlarıyla birçok teknolojik yenilik ile tanışma fırsatı bulacak. Etkinlikte, sanatçı Mustafa Sandal da özel bir konser verecek.

- Destekçileri güç katıyor

Big Bang'de, Elginkan Vakfı "Elmas Paydaş", EPDK|Elder, Otomotiv Endüstrisi İhracatçılar Birliği (OİB) "Platin Paydaş", AGESA, Akbank, AKSigorta, Aktif Ventures, Anadolu Efes, Anadolu Isuzu, Aveon Global Sigorta, Coşkunöz Eğitim Vakfı, Ezcacıbaşı, EnerjiSA, Ford Otosan, ForInvest, Golrang Innovation Center, Smart Güneş Teknolojileri, Teknasyon, Yalçıner Patent ve Yapı Kredi Teknoloji "Altın Paydaş" olarak girişimlerin ivmelerini artırmak amacıyla destek oluyor, geleceğin teknolojilerine yatırım yapıyor.

- TOP 50'de yer alan girişimler

Big Bang Startup Challenge 2023'te sahne alan TOP 50 girişim 8 kategoride belirlendi.

Buna göre, "Automotive & Mobility" kategorisinde AcademicSight, Driven AVS, Newky, Sutech Otonom Teknoloji AŞ, Pina Minds, Powea, Wyseye (Hasar.AI) ve ZGN Otonom yer aldı.

"Energy" kategorisinde ise Buradayım, DFA Platform, INNOFLUX Teknoloji, Regenas, Rumitech, SC&P-Smart City & Partners, TUMURLY ve Wavegenx yer alırken, "ITU SEED" kategorisinde Develhope, Ender Turing, Geojet, Nomis ve Pulsetto girişimleri öne çıktı.

"Marketplace & Platform" kategorisinde de FanSupport, GotoSailing.com, LinqiApp, Oniki ve Tiyatronet girişimleri TOP 50 girişim arasında kendilerine yer bulurken, CopeTract, Dejure AI, Intersection, OneNewOne, u-xer | Quality Museum Bilgi Teknolojileri AŞ ve Utilify girişimleri ise "AI & Blockchain" kategorisinden TOP 50'de yer aldı.

"Digital Arts" kategorisinde Archade, Arkerobox, Handler – Hand Shake with Al, Soundbank ve V-Risetech girşimleri öne çıktı. "Insurtech & Wellbeing" kategorisindeki Aivigo, Bambala, CS MOTOR TEST, Mistikist ve Yanhak.com girişimleri TOP 50'de kendilerine yer buldu.

"Sustainability & Smart Cities" kategorisinde de Avisoff, Beespenser, Captanomy, DGMOS, Kenevir Blok, BeamFrame, Packard Air Conditioning Technology Inc. ve Parkera Arge ve Sürdürülebilir Teknolojiler Ticaret Anonim Şirketi girişimleri yer aldı.

Kaynak: aa