İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) yayımladığı mayıs ayı İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksi ile Toptan Eşya Fiyatları İndeksi verilerine göre, söz konusu ayda perakende fiyatlar aylık ve yıllık bazda artış gösterdi.

Buna göre, kentteki perakende fiyat hareketlerinin göstergesi olan indeks, önceki aya göre yüzde 3,59, toptan fiyat hareketlerini yansıtan Toptan Eşya Fiyatları İndeksi ise yüzde 2,59 arttı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, İstanbul'da ziyaretlerde bulundu Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, İstanbul'da ziyaretlerde bulundu

Öte yandan, söz konusu veriler, yıllık bazda incelendiğinde artış oranının perakendede yüzde 82,20, toptan eşyada yüzde 61,21 olduğu kaydedildi.

Bununla birlikte, aynı ayda perakende fiyatlarda bir önceki aya göre kültür, eğitim ve eğlence harcamalarında yüzde 7,86, konut harcamalarında yüzde 7,07, giyim harcamaları grubunda yüzde 6,76, ev eşyası harcamalarında yüzde 3,48, gıda harcamalarında yüzde 2,35 ve diğer harcamalarda yüzde 1,36 yükseliş izlenirken, sağlık ve kişisel bakım harcamalarında yüzde 0,13, ulaştırma ve haberleşme harcamalarında da yüzde 0,45 azalma yaşandı. 

Editör: Esin Özdemir