TRT sanatçıları Kırşehir'de konser verdi TRT sanatçıları Kırşehir'de konser verdi

Haber Merkezi İstanbul Ticaret Odası'ndan (İTO) yapılan yazılı açıklamaya göre, İTO Başkanı Şekib Avdagiç ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun konuk olduğu İTO ocak ayı meclis toplantısında, İstanbul iş dünyasının ulaştırma ve altyapı konusunda talep ve beklentilerini dile getirdi. Toplantıda 'toplu ulaşım yasası' hazırlığına işaret eden Avdagiç, "İstanbul’da toplu taşımaya ve yaşam kalitesine önemli katkı sunacak toplu ulaşım yasası hazırlığına İTO olarak gereken desteği vermeye hazırız. Bu yasanın büyük bir ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu. 

Sürdürülebilir ulaşım politikasının önemine değinen Avdagiç, "O yüzden vurgulamak isterim ki İstanbul tarihin, turizmin, ticaretin, finansın, sporun, kültürün başkenti ve merkezi olacaksa, hepsinden önce ulaşımın başkenti olmak zorunda. Bütün bunların olması, İstanbul için ‘sürdürülebilir ulaşım’ politikası uygulanmasıyla mümkün" cümlelerine yer verdi. 

 "Avrupa Yakası'nda düzenlemeye ihtiyaç var"

Ayrıca, Anadolu Yakası'nda Harem otogarının konumu ve fiziki imkanlarıyla sektör ihtiyaçlarını karşılamakta yetersiz olduğunu vurgulayan Avdagiç, Harem otogarı yerine Anadolu Yakası'nda da modern, kullanışlı ve bütüncül bir anlayışla tüm firmaların ve yolcuların hizmet alabileceği bir otogar tesis edilebileceğini ekledi.

Avdagiç, Avrupa Yakası'nda da bir düzenlemeye gidilmesi gerektiğini belirtti.

Editör: Haber Merkezi