Ekonomi

İstihdam endeksinde yükseliş!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), "İşgücü Girdi Endeksleri, III. Çeyrek: Temmuz - Eylül, 2023" verilerini yayımladı. Buna göre, yılın üçüncü çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 3,9 artış yaşandı.

Abone Ol

Haber Merkezi - Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), "İşgücü Girdi Endeksleri, III. Çeyrek: Temmuz - Eylül, 2023" verilerini yayımladı. Yayımlanan verilere göre, sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında istihdam endeksi, yılın üçüncü çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 3,9 artış gösterdi. Alt sektörler incelendiğinde ise endeks; sanayi sektöründe yüzde 0,8, inşaat sektöründe yüzde 13,7 ve ticaret-hizmet sektörlerinde yüzde 4 yükseldi.

Çalışılan saat endeksi yıllık yüzde 6,1 arttı

Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında çalışılan saat endeksi, söz konusu dönemde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 6,1 yükseliş yaşandı. Alt sektörlerde de dendeks; sanayi sektöründe yüzde 3, inşaat sektöründe yüzde 14,9 ve ticaret-hizmet sektörlerinde yüzde 6,2 arttı.

Brüt ücret-maaş endeksi yıllık bazda yükseliş gösterdi

Bahsi geçen sektörlerin toplamında brüt ücret-maaş endeksi, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 113,7 yükseldi. Alt sektörler incelendiğinde, endeks; sanayi sektöründe yüzde 107,9, inşaat sektöründe yüzde 141,6 ve ticaret-hizmet sektörlerinde yüzde 114,1 arttı.