Güncel

İstanbul'da uyuşturucuya yönelik son 10 ayda 2 bini aşkın bildirim

İçişleri Bakanlığı'nın 26 Eylül 2018'de kullanıma soktuğu "UYUMA" adlı uygulamaya İstanbul'da, 2024 Ocak ayından itibaren 2 binden fazla bildirim yapıldı.

Abone Ol

İçişleri Bakanlığı'nın, uyuşturucunun en çok evde kullanılmasından yola çıkarak uygulamaya koyduğu "En İyi Narkotik Polisi Anne" projesiyle 350 binden fazla anne bilgilendirildi. Annelere uyuşturucu türleri, evlerde saklanabilecek yerler ve etkileri hakkında bilgi verildi. Ayrıca, İçişleri Bakanlığı'nın 26 Eylül 2018'de kullanıma soktuğu "UYUMA" adlı uygulamaya İstanbul'da, 2024 Ocak ayından itibaren 2 binden fazla bildirim yapıldı. 

Hürriyet'ten Ali Rıza Akbulut'un haberine göre, "En İyi Narkotik Polisi Anne" projesi ile uyuşturucuyla mücadelede annelere yönelik farkındalık ve bilinçlendirme çalışmaları yürütülerek uyuşturucu kullanımının henüz başlamadan önlenmesi amaçlanıyor. Ailelere uyuşturucu madde kullanımının etkileri, saklanan yerler ve uyuşturucunun nasıl göründüğü hakkında bilgilendirme yapılıyor. Okullarda yürütülen bu projenin yanı sıra kültür merkezleri, üniversiteler, Kuran kursları ve fabrikalarda da yaklaşık 40 dakika süren sunumlar yapılıyor. Ayrıca gençlere de uyuşturucunun zararları anlatılıyor. 350 bini aşkın anne bu programlara katıldı, toplamda ise 400 binden fazla katılımcıya ulaşıldı.

"Uyuma" uygulamasına 2 bin bildirim

İçişleri Bakanlığı 26 Eylül 2018'de "UYUMA" uygulamasını geliştirdi ve kullanıma sundu. UYUMA ile vatandaşlar, tanık oldukları uyuşturucu kullanımını ve ticaretini kimlikleri gizli kalarak polis ekiplerine hızlı bir şekilde bildirebiliyor. İstanbul'da, 2024 Ocak ayından itibaren uygulama üzerinden 2 binden fazla bildirim yapıldı.