Genel

İstanbul'da Narin için eylem: Üç kişi gözaltına alındı

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Genel Sekreteri Fidan Ataselim, Kadıköy'de Narin Güran için düzenlenen eylemde, “Biz çocukları, ne bu ailenin ne bu hükümetin ne bu bakanların insafına ve vicdanına bırakmayacağız” dedi.

Abone Ol
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ve Kadın Meclisleri, 8 yaşındaki Narin Güran için İstanbul Kadıköy’de eylem yaptı. Platformun Genel Sekreteri Fidan Ataselim, “Biz çocukları, ne bu ailenin ne bu hükümetin ne bu bakanların insafına ve vicdanına bırakmayacağız” dedi. Söz konusu eylemin ardından üç kişi gözaltına alındı.
 
ANKA'dan Çağatan Akyol'un haberine göre, Diyarbakır’da kaybolan Narin Güran, 19 gün sonra evinin yaklaşık 3 kilometre uzağındaki dere yatağında ölü bulundu. Küçük Narin’in şüpheli ölümünü protesto için kadınlar, birçok şehirde eylem yaptı.

“Ey bakanlar, adı bakanlar, adı batasıcalar”

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Genel Sekreteri Fidan Ataselim, 8 yaşındaki Narin’i cansız bir şekilde bulduklarını ama adaleti bulamadıklarını söyledi. “Neredesin adalet” diyen Ataselim, sözlerine şöyle devam etti:

“Adalet sadece bir kelime mi? Adalet bu topraklardaki çocuklar için, kadınlar için sadece soyut bir kavram mı? Adalet ne demek? Peki sen Adalet Bakanı, sen adaletin ne demek olduğunu biliyor musun acaba? 19 günün ardından bulundu Narin. Derhal aramalar yapılırken yayın yasağı getirildi. Gizlilik kararı getirildi dosyaya. Neden gizliyorsunuz? İnsanlar susacak, oradaki Narin’in kayboluşu ortadan kalkacak mı sanıyorsunuz? Susmadık. İster yayın yasağı getirsinler, ister dosyaya gizlilik kararı getirsinler. Biz bu ülkede çocukların kaybedildiğini biliyoruz. Üç gün sonra aranmanın bırakılıp faili meçhullere kaybedildiğini çocukların biliyoruz. Çocukların istismara uğradığını biliyoruz. Verileri manipüle etmeye kalkmayın. Karşınızda halk var. Karşınızda kadınlar var. Karşınızda bu ülkenin yurttaşları var. İnsanlar eşit yaşasın, çocuklar aydınlık bir geleceğe kavuşsun isteyenler var. Aklımız var. Aklımızla alay etmeyeceksiniz. Nereye baktığı belli olmayan ey bakanlar, adı bakanlar, adı batasıcalar..."