Ekonomi

İstanbul'da ekmeğe zam geliyor!

İstanbul Fırıncılar Odası, artan un fiyatları nedeniyle 240 gram ekmeğin 15 liraya çıkarılmasını talep etti. Un fiyatlarındaki artış fırıncıları zor durumda bırakırken, bazı bölgelerde ekmek fiyatlarına gayri resmi zam yapıldı.

Abone Ol

İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Erdoğan Çetin, un fiyatlarındaki artış sebebiyle 240 gram ekmeğin fiyatını 15 liraya yükseltmek için esnaf odaları birliğine başvuruda bulunduklarını açıkladı.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, Erdoğan Çetin, değirmenlerin organize zamları ve yükselen maliyetler nedeniyle fırıncıların büyük zorluklar yaşadığını belirterek, yılbaşına kadar ekmek fiyatının daha da artabileceği uyarısında bulundu.

Un fiyatlarındaki artış sonrası Beşiktaş, Kadıköy, Sarıyer ve Avcılar bölgesindeki bazı fırınlarda ekmek fiyatlarına gayri resmi zamlar yapıldığı, resmi olarak açıklanan 10 liraya satılması gereken ekmek fiyatı 12.5 liraya çıktı. Yani gayri resmi şekilde ekmek fiyatları yüzde 25 zamlandı. 

Fiyat daha da artabilir

Erdoğan Çetin, şu anda ekmeğin kilogram fiyatının 50 lira olduğunu anlatarak, “Ama bazı üye ve esnaflar ekmeği 250 gram yapıp 12.5 liraya satmaya başladı. Bu gidişle yılbaşına kadar fiyat 15 liraya çıkacak. Maliyetler daha da yükselirse ve değirmenlere dur diyen olmazsa ekmek fiyatı daha da yükselir” açıklamasını yaptı. Çetin, ekmek fiyatları arttıkça yurttaşın daha fazla Halk Ekmek’e yönelidiğini de sözlerine ekledi.