Genel

İstanbul Valisi Gül'den sokak hayvanlarına ilişkin açıklama: Bu haliyle gitme ihtimali yok

İstanbul Valisi Davul Gül, katıldığı İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'ndeki değerlendirme toplantısında, sokak hayvanlarına ilişkin, "Sonuç itibarıyla bir problem var ve bu yokmuş gibi davranmak hukuken de vicdanen de doğru değil" dedi.

Abone Ol

Haber Merkezi - İstanbul Valisi Davut Gül, sokak hayvanlarına ilişkin yaptığı değerlendirmede, ''Bu haliyle gitme ihtimali yok. Sonuç itibarıyla bir problem var ve bu yokmuş gibi davranmak hukuken de vicdanen de doğru değil" dedi.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'ndeki değerlendirme toplantısına katılan Gül, Vali Yardımcısı Hasan Hüseyin Can, ilçe belediye başkanları, il ve ilçe müdürleri ve ilgili kurum temsilcileriyle bir araya geldi.

Söz konusu toplantıda, katılımcılar, ilçelerinde yürütülen çalışmalar hakkında bilgilendirmelerde bulunurken, yaşanan sorunlar ve çözüm önerilerine ilişkin de görüşlerini dile getirdi.

Öte yandan, sunum yapan belediye başkanları problemleri aktarırken, ortak sorun olarak sahipsiz sokak hayvanları gündeme geldi.

"Hukuken de vicdanen de doğru değil"

 Sokak hayvanları konusunda en olmaması gereken senaryonun şu anki durum olduğunu dile getiren Vali Gül ise ortada bir problem bulunduğuna işaret ederek, "Neyin olmayacağını söyleyeyim. Bu haliyle gitme ihtimali yok. Sonuç itibarıyla bir problem var ve bu yokmuş gibi davranmak hukuken de vicdanen de doğru değil" ifadelerini kullandı.

Tüm paydaşların aynı anda kısırlaştırma çalışması yürütmesinin etkili bir çözüm olabileceğine dikkat çeken Gül, hayvan barınaklarının sayı ve kapasitesinin artırılmasının da mevcut sorunu dizginleme noktasında sonuç verebileceğini belirtti.