Güncel

İstanbul İl Seçim Kurulu, 'DEM Parti' kararını açıkladı

İstanbul Büyükşehir Beldiye Başkan adaylığı başvurusunda geç kaldığı iddia edilen DEM Parti’nin, İstanbul adaylarının başvurusunu yaptıkları evrak paylaşıldı. İl Seçim Kurulu Başkanlığı başlıklı evrakta, başvurunun saat 16.55'te yapıldığı 17.14'te de incelemenin tamamlandığı görüldü. Bölyece DEM Parti'nin ve seçime girmesinin önünde bir engel kalmadı.

Abone Ol

Haber Merkezi - Yüksek Seçim Kurulu’nun 31 Mart Yerel Seçim takvimine göre, siyasi partilerin aday listelerini bugün saat 17.00’ye kadar teslim etmesi gerekiyordu. İddiaya göre DEM Parti, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayları Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni'nin adaylık başvurusunun saat 17.00'yi geçtiği belirtildi.



İddiaların ardından partiden şu açıklama yapıldı: "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için başvurumuzu zamanında yaptık. Yapılan spekülasyonlar gerçeği yansıtmamaktadır. Bu spekülasyonları gidermenin sorumluluğu İl Seçim Kurulu'ndadır." DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli ise "Aday listesinde kaza oldu, İstanbul aday başvurusunu saat 16.55'te yaptık. Konuyla ilgili seçim kuruluyla görüşülüyor." açıklamasını yaptı. DEM Parti İstanbul Milletvekili Cemal Fırat, "Listerlerde eksik vardı, saat 17.01'de teslim ettik. Bir dakikalık bir gecikme söz konusu ama evrakları teslim ettik" dedi.