Spor

İstanbul Fenerbahçeliler Derneği'nden Ali Koç'a destek

İstanbul Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Alaattin Yavuz Güneş, "Ali Koç yalnız kalmayacak" dedi.

Abone Ol

Haber Merkezi - İstanbul Fenerbahçeliler Derneği, sarı-lacivertli kulübün başkanı Ali Koç'a desteğini açıkladı.

Dernek Başkanı Alaattin Yavuz Güneş, İstanbul Fenerbahçeliler Derneği'nin Başakşehir'de bulunan merkezinde gerçekleştirilen iftarda konuştu. Yaşanan olaylardan Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) sorumlu olduğunu vurgulayan Güneş, "Ortaya koyduğu tarifsiz mücadelede başkanımız Ali Koç yalnız değildir, asla da yalnız kalmayacaktır" dedi. 

Süper Lig'de Trabzonspor ile oynanan maçta yaşanan olaylara değinen Güneş, şiddeti normalleştirmek isteyenlerin var olduğunu görünce hayretler içerisinde kaldıklarını belirtti.

Öte yandan, yeşil sahaların futbolcuların mahremiyet alanı olduğunu aktaran Güneş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Korner bayrağını mızrak gibi kullanarak futbolcularımızın üzerine saldırmayı 'normal bir saldırı' olarak nitelendirmek isteyen kişilerin insanlıkla alakasının olmadığı açık ve nettir. Yeşil saha futbolcunun mahremiyet alanıdır ve oraya kimse giremez. Sahaya giren kişileri iyi niyetli olarak görmek ya da bu saldırganlara karşı kendilerini savunmak amacıyla karşılık veren futbolcuları aslanların önüne atmaya çalışmak kin ve nefretin maşasını elinde tutmak anlamına gelmektedir. Kaldı ki haksız bir saldırıya karşı savunmada bulunmak hukuka uygunluk sebebidir."