İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, X hesabından yaptığı paylaşımda, "Hamas ile müzakereleri durdurmak için çalışıyorum" dedi. 

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah'ta bir tünelde cesetleri bulunan İsrailli 6 esirin Hamas tarafından öldürüldüğünü iddia eden Ben-Gvir, "Devlet katillerle müzakere yapmaz, bilakis müzakereleri durdurur, elektrik yakıt vermez, teslim oluncaya kadar onları ezer." ifadelerine yer verdi.

Sanders, İsrail'e silah satışını durduracak tasarıyı sunacak Sanders, İsrail'e silah satışını durduracak tasarıyı sunacak

İsrail ordusu, 1 Eylül'de Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde bir tünelde 6 İsrailli esirin cesedine ulaşıldığını açıklamıştı.

Hamas, 6 İsrailli esirin Amerikan silahlarıyla Filistin halkını katleden İsrail bombardımanında öldüğünü belirtmişti.

Ben-Gvir ise X platformundan bir paylaşımda bulunarak "işgal altındaki Batı Şeria'da halka yeni cezalar getirilmesi ve İsrail hapishanelerindeki Filistinlilerin öldürülmesi" çağrısında bulunmuştu.

Aşırı sağcı pozisyonu ve insan hakları ihlalleriyle bilinen Ben-Gvir, Gazze'ye insani yardımların ulaştırılması, ateşkes ve esir takası gibi anlaşmalara muhalefetini her zaman dile getirmekten geri durmadığı gibi savaşı sonlandıracak bir anlaşma olması durumunda koalisyon hükümetini düşürmekle tehdit ediyor.

Editör: Erva Gün