Dünya

İsrail'e saldırı sonrası konuşan Pezeşkiyan: Bu gücümüzün sadece küçük bir kısmı

İran Cumhurbaşkanı Mesut Pezeşkiyan, İsrail’in saldırgan politikalarına karşı İran’ın meşru müdafaa hakkını kullanarak sert bir yanıt verdiklerini açıkladı. Pezeşkiyan, “Bu sadece gücümüzün küçük bir kısmı. İran'la bir çatışmaya girmeyin” dedi.

Abone Ol

İran Cumhurbaşkanı Mesut Pezeşkiyan, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail’in bölgedeki saldırgan tutumuna karşı İran’ın düzenlediği operasyonu savundu. Pezeşkiyan, “Meşru haklarımız çerçevesinde ve bölgedeki barış ve güvenlik için İsrail’in saldırılarına karşılık verdik. Bu adım, İran’ın çıkarlarını ve vatandaşlarını korumak için atılmıştır” ifadelerini kullandı. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya hitaben konuşan Pezeşkiyan, “İran savaş yanlısı bir ülke değil, ancak her tehdide kararlılıkla karşılık verir. Bu sadece gücümüzün küçük bir kısmı. İran’la çatışmaya girmeyin” uyarısında bulundu. 

"Saldırı sona erdi"

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, İsrail'e yönelik operasyonun sona erdiğini açıkladı.

Arakçi, sosyal medya platformu X’ten yaptığı paylaşımda İran'ın İsrail'e yönelik operasyonunun sona erdiğini, ancak Tel Aviv’in provokasyonlarını devam ettirmesi durumunda Tahran’ın tepkisinin daha da "sert" olacağını vurguladı.

Arakçi, "Eylemlerimiz tamamlanmıştır, tabii eğer İsrail rejimi misilleme yapmaya karar vermezse. Böyle bir durumda yanıtımız çok daha güçlü ve sert olacaktır" bilgisini verdi.