Ziya Burak Erol - İsrail ordu sözcüsü Daniel Hagari, Tel Aviv'deki Savunma Bakanlığında düzenlediği basın toplantısında İsrail ordusunun Gazze'de sürdürdüğü operasyonlara ilişkin bilgi verdi.

Hagari, "Genelkurmay Başkanı, güney cephesindeki (Gazze) 'operasyonların' sürdürülmesine ilişkin planı onayladı" açıklamasında bulundu.

Gazze'nin orta kesiminde bu hafta bir "operasyonu" daha tamamladıklarını ve Hamas'a ait bir altyapıyı yok ettiklerini belirten Hagari, Gazze'deki savaşın sonraki aşamaları için hazırlık yapıldığını ifade etti.

Netanyahu'nun açıklaması sonrası konuştu

Hagari, ordunun direktiflerinde bir değişiklik olmadığını, olması durumunda şeffaf bir şekilde ve sorumluluk bilinciyle güncelleme yapacaklarını dile getirdi.

Adli tıp raporu çıktı! Narin Güran'ın ölüm sebebi belli oldu Adli tıp raporu çıktı! Narin Güran'ın ölüm sebebi belli oldu

Hagari'nin söz konusu açıklaması, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, ilerleyen günlerde Hamas'ın üzerindeki "diplomatik ve askeri baskıyı artıracakları" yönündeki açıklamaları sonrası geldi.

Muhabir: Ziya Burak Erol